Po več kot enem tednu razmisleka olimpijski bron Švicarki

Švicarska smučarka prostega sloga Fanny Smith bo dobila bronasto kolajno za svoj nastop na olimpijskih igrah v Pekingu v smučarskem krosu.
Fotografija: Finalni spopad v Zhangjiakouju: Švedinja Näslundova (v rdeči majici) se je okitila z zlatom, Kanadčanka Thompsonova s srebrom, bron pa je po uspešni pritožbi pripadel Švicarki Smithovi (v ozadju) in ne Nemki Maierjevi (skrajno desno). FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Finalni spopad v Zhangjiakouju: Švedinja Näslundova (v rdeči majici) se je okitila z zlatom, Kanadčanka Thompsonova s srebrom, bron pa je po uspešni pritožbi pripadel Švicarki Smithovi (v ozadju) in ne Nemki Maierjevi (skrajno desno). FOTO: Mike Blake/Reuters

Tekmovalka in švicarska zveza sta se namreč pritožili na odločitev žirije tekmovanja in komisija za pritožbe jima je ugodila, je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis). Nemka Daniela Maier je tako namesto tretjega osvojila četrto mesto.

Tekma je bila na sporedu 17. februarja. Zmagala je Švedinja Sandra Näslund, drugo mesto je osvojila Kanadčanka Marielle Thompson. Tekmovalke so morale na razglasitev rezultatov nato čakati v cilju nekaj dolgih minut. Kot tretja je namreč ciljno črto prečkala Fanny Smith, ki pa so jo nato sodniki zaradi oviranja tekmice po ogledu posnetka diskvalificirali.

Komisija za pritožbe se je nato sestala štirikrat ter preučila tako videoposnetke kot tudi pisno dokumentacijo ter ugotovila, da je do kontakta med tekmovalkama prišlo nenamerno.

Preberite še:

Komentarji: