Tajvan brez uradnih predstavnikov na igrah v Pekingu

Tajvan ne bo imel uradnih predstavnikov otoka na odprtju in drugih slovesnosti zimskih olimpijskih iger v Pekingu.
Fotografija: Takole je tajvanska delegacija sodelovala na prejšnjih zimskih olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu. V Pekingu bo navzoča brez političnih predstavnikov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Takole je tajvanska delegacija sodelovala na prejšnjih zimskih olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu. V Pekingu bo navzoča brez političnih predstavnikov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Tajvan ne bo imel uradnih predstavnikov otoka na odprtju in drugih slovesnosti zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Uradna razloga sta pandemija covida-19 in težave v letalskem prometu. Na igrah pa bodo vseeno nastopili štirje Tajvanci.

Novica o tem prihaja ravno v času, ko so odnosi med oblastmi v Taipeiju in Kitajsko najslabši v zadnjih desetletjih. Kitajska, ki Tajvan šteje kot nedeljiv del svojega ozemlja, v zadnjem obdobju stopnjuje vojaški in gospodarski pritisk.

Sprva je bilo predvideno, da bi se odprtja in zaključka OI udeležila 15-članska tajvanska delegacija. Tajvan po dogovoru iz leta 1981 na olimpijskih igrah nastopa pod zastavo z oznako Kitajski Taipei.

Preberite še:

Komentarji: