Borbene Slovenke kljub prvemu porazu dvignjenih glav v Trondheim

Reprezentanca Dragana Adžića je doživela prvi poraz na svetovnem prvenstvu, a s Francijo pokazala igro, ki obeta olimpijske kvalifikacije. Vrnitev Ane Gros.
Fotografija: Ana Gros se je vrnila v reprezentanco, a ni mogla preprečiti poraza proti Franciji. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Ana Gros se je vrnila v reprezentanco, a ni mogla preprečiti poraza proti Franciji. FOTO: Jure Makovec/AFP

Eno boljših predstav, odkar jih vodi selektor Dragan Adžić, so prikazale slovenske rokometašice, s povratnico Ano Gros so se pogumno spustile v odprt boj s Francijo za prvo mesto v skupini D svetovnega prvenstva, toda olimpijske prvakinje so bile premočne in zmagale z 31:27 (17:15; statistika).

Slovenke so se borile kot levinje, imele sredi drugega polčasa aktiven izid (22:24), a doživele prvi poraz na mundialu. Vseeno se ponosno iz Stavangerja selijo v Trondheim, kjer jih v sredo čaka prva tekma glavnega dela proti Koreji.

Dekleta so pokazala močan značaj in ostajajo v igri za olimpijske kvalifikacije. Prejele so sicer preveč golov iz nasprotnih napadov, najbolj učinkoviti pa sta bili Tjaša Stanko s sedmimi in kapetanka Grosova s petimi goli.

Slovenija se bo v drugem delu tekmovanja med 6. in 10. decembrom v Trondheimu pomerila z Južno Korejo, Norveško in Avstrijo. Drugi del bo začela z dvema točkama, tako kot Avstrija. Norveška in Francija prenašata štiri točke, Angola in Južna Koreje pa nobene. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši reprezentanci iz skupine II.

Slovenke bodo v Trondheimu skušale zbrati čim več točk in si tako zagotoviti nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za  OI v Parizu. Vsi trije kvalifikacijski turnirji bodo na sporedu med 11. in 14. aprilom prihodnje leto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: