Borbenemu Krimu zmanjkalo časa za točko

Ljubljančanke so sezono lige prvakinj začele z minimalnim porazom proti Kristiansandu, ki je v drugem polčasu vodil že za šest golov. Brazilka Vieira 8 golov.
Fotografija: Francozinja Oceane Sercien Ugolin je pokazala dobro formo. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Francozinja Oceane Sercien Ugolin je pokazala dobro formo. FOTO: Blaž Samec

Krim Mercator je sezono rokometne lige prvakinj začel s pričakovanim domačim porazom proti izkušeni norveški ekipi Vipers Kristiansand s 26:27 (9:14). Toda v drugem polčasu je pokazal igro, s kakršno bi se lahko prebil med najboljšo osmerico v Evropi. Po zaostanku s šestimi goli se je približal na enega, za točko mu je zmanjkalo časa. 

Zasedbi trenerja Uroša Bregarja se je v praznih Stožicah poznalo, da ni imela niti ene prave pripravljalne tekme, zato ni bilo prave uigranosti, so pa novinke, teh je kar sedem, pokazale kakovost, ki obeta, da se bodo slovenske prvakinje dvigale iz tekme v tekmo. Naslednja jih čaka v Rusiji proti Rostov-Donu.


 

Risovićeva dobra v vratih


Liga prvakinj je v tej sezoni doživela spremembe, ni več štirih skupin, temveč zgolj dve s po osmimi ekipami. Po štiri se bodo uvrstile v četrtfinale, kar je cilj Ljubljančank. Te so danes pokazale dobro igro in borbenost v obrambi, v vratih se je večkrat izkazala Jovana Risović, v napadu pa je bilo premalo uigranosti, pešal je predvsem prehod v polprotinapad. Izkušene gostje s kopico norveških reprezentantk, so to znale izkoristiti in po dokaj izenačeni prvih 20 minutah ob koncu polčasa ušle že na šest golov.


 

Francozinja se je izkazala


Pri Krimu se je kot dobra okrepitev izkazala mlada levoroka Francozinja Oceane Sercien Ugolin. S petim golom je znižala zaostanek na štiri, enega je dosegla tudi vratarka Risovićeva. Toda napak v napadu je bilo preveč. Na srečo se je razigrala  Brazilka Samara Da Silva Vieira. Na drugi strani je bila najboljša veteranka Heidi Loke, ki je na koncu zbrala 9 golov iz 11 poskusov.

Ko so imele krimovke hkrati izključeni dve igralki (Nataša Ljepoja, Vieira), so norveške prvakinje v 42. minuti vodstvo spet povišale na rekordnih šest golov (Jana Knedlikova 20:14).
 

Za točko zmanjkalo časa


Ampak tigrice se ni vdale, žarek upanja je zasijal, ko je pet minut pred koncem Matea Pletikosić zadela prazna vrata za minus 3, še bolj, ko je Vieira tri minute do konca znižala na 24:26. Dva gola razlike sta veljala tudi po sedemmetrovki Vieire (njen 7. gol) za 25:27. Ob tem so imele Skandinavke tudi igralko manj v polju.

Minuto in po do konca je šel Krim v napad za priključek. Vieira je s pravo bombo zabila še osmi gol – 26:27. Do konca je ostalo 40 sekund. Izkušeni Kristiansand je znal pokuriti uro in ostalo je pri minimalnem porazu Krima.
 

Slaba realizacija


Gostujoča vratarka Evelina Eriksson je po uradni statistiki zbrala kar 19 obramb (36 %), Risovićeva 12 (24,5 %). Pohvaliti velja tudi Emo Abina na levem krilu, ki je dosegla tri gole. Slab strelski učinek so imele Harma van Kreij (2:7, Ljepoja, Valentina Klemenčič in Pletikosićeva (po 1:4) ter Ana Kojić (0:2). Na realizaciji bodo morale še delati. Krim je imel izkoristek 26:53 (49 %), Kristiansand 27:49 (55 %).
 

Preberite še:

Komentarji: