Celjani nekonkurenčni pri slovenski koloniji

Rokometaši Celja Pivovarne Laško proti Pick Szegedu ob vrnitvi EHF lige prvakov niso imeli možnosti za presenečenje, revanša prihodnji teden v Zlatorogu.
Fotografija: Dean Bombač je bil predober za Celjane. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Dean Bombač je bil predober za Celjane. FOTO: Mavric Pivk

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. kolu lige prvakov izgubili pri Pick Szegedu s 27:36 (12:18). Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala 30. novembra, ko bo v skupinskem delu gostila ekipo iz Szegeda. Slovenski prvaki so doživeli šesti poraz. Edino zmago so vpisali proti Kielu.

V ekipi trenerja Alema Toskića je bil na Madžarskem najbolj učinkovit Tilen Strmljan s petimi goli. Za Pick Szeged so igrali slovenski legionarji Dean Bombač (5 golov), Mario Šoštarič (3), Matej Gaber in Borut Mačkovšek (po 1).

Celjani so dobro odprli obračun v Szegedu. Po štirih minutah so povedli s 3:1, nato pa so se v njihovo igro prikradle napake, kar so slovensko obarvani gostitelji hitro izkoristili. V deveti minuti so izenačili na 3:3, le minuto kasneje pa so jim slovenski prvaki že gledali v hrbet (3:4).

Gostje so do sredine prve polovice tekme kljubovali tekmecem iz Szegeda. Po izidu 11:11 se jim je povsem zaustavilo v napadu, po kar 12-minutnem strelskem postu pa so tik pred odhodom na veliki odmor zaostali za sedem golov (11:18). V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Celjani so bili še naprej v podrejenem položaju, največji primanjkljaj v golih pa so si pridelali sredi druge polovice drugega polčasa, ko so zaostali za deset (16:26 in 17:27) ter tik pred zadnjim zvokom sirene (26:36).

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: