Celjani želijo narediti nov korak proti končnici lige prvakov

Teden dni po zmagi v Zagrebu bodo slovenski prvaki sprejeli nov velik izziv, prihaja Motor Zaporožje.
Fotografija: Takole so se Celjani veselili zmage v Zagrebu. FOTO: Ronald Goršić/Cropix
Odpri galerijo
Takole so se Celjani veselili zmage v Zagrebu. FOTO: Ronald Goršić/Cropix

Slovenski rokometni prvaki bodo drevi sprejeli velik izziv. Potem ko so nazadnje zmleli Zagrebčane, bodo želeli drevi (18.45) streti odpor ukrajinskega kluba Motor Zaporožje in narediti nov korak proti osnovnemu cilju: 6. mestu v skupini B lige prvakov in nastopu v izločilnih bojih tega tekmovanja EHF.

Škoda, da v celjski dvorani ne morejo biti navzoči navijači, saj bi morda spremljali napeto rokometno tekmo z velikim vložkom na obeh straneh, torej pravi derbi. Štajerci so si pripisali prvo zmago prejšnji teden v regionalnem derbiju z Zagrebčani, Ukrajinci so trikrat ostali praznih rok, toda v dvobojih s favoriti – premagali so jih Barcelona (25:30), Veszprem (34:37) in Ålborg (38:29).

Tomaž Ocvirk je bil v Zagrebu pogosto na trnih, kako bo nocoj? FOTO: Damir Krajac/Cropix
Tomaž Ocvirk je bil v Zagrebu pogosto na trnih, kako bo nocoj? FOTO: Damir Krajac/Cropix


»Že naslednji trening po tekmi v Zagrebu je bil namenjen Ukrajincem. Zaporožje je odlična ekipa, njeno glavno orožje je srednji zunanji igralec, ki je zelo izkušen in kakovosten. Če jim pustiš malce prostora, žoga takoj konča pri krožnem igralcu. Mi moramo predvsem delati na tem, da se držimo dogovorov znotraj lastne igre in lastnega koncepta, ti pa bodo dali rezultate na tekmi,« je prepričan celjski trener Tomaž Ocvirk.


Celjani vedo, kaj jim prinaša morebitna zmaga


Drevišnji gost v knežjem mestu je najboljši ukrajinski klub. Motor je osvojil zadnjih osem naslovov državnih prvakov. V sezoni, ko se je meril s Celjem, se je uvrstil v izločilne boje (tam ga je izločil Kiel), kar mu je uspelo še v sezoni 2015/16 in 2018/19. Klub želi postati stabilen član lige prvakov, podpira ga korporacija Motor Sich s skoraj 22.000 zaposlenimi, ki proizvaja letalske motorje in je od leta 2017 deloma v kitajski lasti. Ob Ukrajincih so v ekipi igralci iz šestih držav, tudi Srb, Španec, Črnogorec in Madžar.

Celjani dobro vedo, kaj jim nocoj prinaša morebitna zmaga. V tem primeru bi bili približno na polovici poti do cilja, za katerega bodo morali osvojiti približno osem točk, tekme z Ukrajinci in Hrvati bodo torej štele »dvojno«.

Druga para v skupini B: Kiel – Veszprem (danes), Barcelona – Ålborg (jutri); vrstni red: Barcelona (4 tekme), Veszprem (4) in Ålborg (5) po 8, Kiel (4) 6, Nantes (4) in Celje (5) po 2, Zaporožje (3) in Zagreb (5) 0. F. T.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: