Čudež ob Atlantiku: Celjani spet živi v ligi prvakov

Ekipa trenerja Tomaža Ocvirka je na najlepši način odprla leto 2021 in premagala Nantes. Blestela zlasti Vujović in Mlakar. V torek v Zlatorog prihaja Zagreb.
Fotografija: Žiga Mlakar je ujel pravo formo. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Žiga Mlakar je ujel pravo formo. FOTO: CPL

Ko so jih že vsi odpisali iz EHF lige prvakov, so rokometaši Celja Pivovarne Laško pokazali zobe in v Franciji vpisali drugo zmago v sezoni elitnega tekmovanja, s katero so se čez noč vrnili v igro za izločilne boje.

image_alt
Celjski sedeži na letalu proti Nantesu ostali prazni


Pri močni ekipi Nantesa so zmagali s 30:28 (14:13), kar je bila prava senzacija. Izjemen večer sta imela vratar Miljan Vujović in levoroki strelec Žiga Mlakar. Prvi je nizal obrambe, na koncu jih je zbral 15, drugi zabil osem golov.

Rok Ovniček ni mogel premagati bivših soigralcev. FOTO: CPL
Rok Ovniček ni mogel premagati bivših soigralcev. FOTO: CPL


V ekipi trenerja Tomaža Ocvirka, ki je tako v prvem kot drugem polčasu vodila za štiri gole, sta se s po petimi zadetki izkazala tudi Kristjan Horžen in Tilen Kodrin. Bivši celjski igralec Rok Ovniček (1 gol) se ni izkazal v dresu Nantesa, v katerem ni bilo najboljšega strelca Kirila Lazarova.Nepričakovani uspeh ob Atlantiku je najboljša popotnica v nori februar in torkov domači obračun z Zagrebom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Celjani so sicer v Francijo odpotovali brez Patrika Lebana, Gala Marguča, Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, ki so poškodovani. Na zadnjih treningih pa sta zaradi bolezni manjkala tudi Josip Šarac in slovenski reprezentant Vujović. 

Tomaž Ocvirk je odlično pripravil ekipo. FOTO: CPL
Tomaž Ocvirk je odlično pripravil ekipo. FOTO: CPL


Po prvotnem programu bi obračun med Nantesom in Celjem moral biti že sredi novembra, a je bil odpovedan zaradi okužbe igralcev francoske ekipe z novim koronavirusom. Prvi medsebojni dvoboj v dvorani Zlatorog konec novembra pa je Nantes dobil z 31:25.Preberite še:

Komentarji: