Derbi kola Velenjčanom

Ribnica se je gostiteljem dolgo upirala, na koncu pa le ni našla poti do točk v Velenju.
Fotografija: Aleks Kavčič (z žogo) je z 8 goli prispeval pomemben delež k zmagi Gorenja proti Ribnici. Foto Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Aleks Kavčič (z žogo) je z 8 goli prispeval pomemben delež k zmagi Gorenja proti Ribnici. Foto Uroš Hočevar/Delo

V derbiju 18. kola rokometne lige NLB so se tretjeuvrščeni Velenjčani proti drugouvrščenim Ribničanom veselili zmage z 31:29 (15:14; Verdinek, A. Kavčič po 8, Matanović 6; Vujačić 9, Strmljan 6, B. Nosan 4).

Gostitelji so tekmo začeli odločno in si že v uvodu priigrali tri gole prednosti. Ribničani so se sicer približali na gol zaostanka, Velenjčani pa vodstva niso dali iz rok. Ribničani so gostitelje pri 12. golu ujeli, a pred odhodom v slačilnico je domače moštvo vendarle vodilo, pozneje pa že prav kmalu v drugem delu z delnim izidom 6:2 postavilo močne temelje končne zmage. Ko je Aleks Kavčič v 27. minuti izid povišal na 31:25, je bil zmagovalec znan, gostje pa so poraz le še omilili.

»Ni bilo nobenih skrivnosti. Dobro se poznamo, vemo, kako igra Ribnica. Na tekmece smo se dobro pripravili. V napadu jim ni šlo po načrtih, mi smo toliko bolj izkoriščali svoje priložnosti. Zasluženo smo se veselili zmage na domačem igrišču,« je poudaril Zoran Jovičić, trener Gorenja.

V nadaljevanju prvenstva bodo Velenjčani prihodnji konec tedna v Rdeči dvorani gostili ekipo iz Škofje Loke, v Ribnico pa prihajajo rokometaši Trebnjega.

Drugi izidi 18. kola – Trimo Trebnje: Maribor Branik 28:28, Celje Pivovarna Laško : Dol TKI Hrastnik 45:31, Sviš Ivančna Gorica : Koper 2013 27:26, Urbanscape : Krka 29:28.

Vrstni red: Celje PL 32, Riko 29, Gorenje 26, Maribor 21, Loka 20, Koper 19, Trimo 18, Krka 17, Dobova 12, Jeruzalem Ormož 11, Hrastnik 7, Ivančna Gorica 4.

Komentarji: