Predstavitvena informacija

EP v Nemčiji: je čas za novo slovensko pravljico?

Slovenska reprezentanca se je na EP v Nemčijo odpeljala z oslabljeno ekipo. Toda želje po napredovanju so velike. Kako daleč se lahko uvrstijo?
Fotografija: Kako daleč se lahko uvrsti naša izbrana vrsta? FOTO: Depositphotos 
Odpri galerijo
Kako daleč se lahko uvrsti naša izbrana vrsta? FOTO: Depositphotos 

Nemčija bo letos gostila dva zelo pomembna evropska turnirja – še pred evropskim prvenstvom v nogometu se bodo v boj za čim višjo uvrstitev podali rokometaši, ki bodo od 10. do 28. januarja nastopili že na 14. evropskem prvenstvu.

Uroš Zorman, selektor naše izbrane vrste, je imel v pripravljalnem obdobju kar nekaj težav s poškodbami rokometašev, vendar reprezentanca je pripravljena – v Berlin je odpotovalo 18 igralcev.

V boj za prvi dve mesti

Slovenska reprezentanca se bo v skupini D potegovala za prvi dve mesti, ki vodijo v naslednji krog. Najprej se bodo pomerili s Ferskimi otoki, nato pa proti Poljski in Norveški.

V primeru napredovanja se bodo križali s skupinama E (Švedska, Nizozemska, Bosna in Hercegovina ter Gruzija) in F (Danska, Portugalska, Češka in Grčija).

Med pripravami na prvenstvo je naša reprezentanca odigrala tri tekme – premagala je Avstrijo in Črno goro ter izgubila proti Hrvaški. Dober obet torej, s katerim gre računati tudi v Nemčiji in s katerim želijo tudi popraviti vtis z zadnjega evropskega prvenstva leta 2022 na Madžarskem in Slovaškem, kjer so se s tekmovalnih bojev morali posloviti že po treh tekmah.

FOTO: Depositphotos 
FOTO: Depositphotos 

Šest mest in 24 držav

Nemčija bo prvič gostila evropsko prvenstvo v rokometu. Tekmovanja bodo v šestih nemških mestih (Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Köln, Mannheim in München), na njem pa bo nastopalo 24 držav.

Polfinalni tekmi in finale bodo v Kölnu.

Končni zmagovalec si bo poleg prestižnega naslova zagotovil tudi neposredno vstopnico za olimpijske igre v Parizu.

Začetek leta v znamenju športnih poslastic

Leto 2024 bo že od začetka zelo raznoliko. Poleg EP v rokometu boste športni navdušenci lahko uživali v številnih tekmovalnih vrhuncih.

FOTO: Depositphotos 
FOTO: Depositphotos 

14. januarja boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji tenisa, saj se bo takrat začel prvi od štirih velikih teniških grand slamov – Odprto prvenstvo Avstralije je že tradicionalno prizorišče odličnih teniških dvobojev, ki so tudi pravi uvod v novo teniško sezono.

Konec januarja pa je rezerviran za vse ljubitelje poletov – od 25. do 28. januarja bo namreč na sporedu svetovno prvenstvo v poletih v Kulmu.

Popestrite si navijanje z nagradno igro

   
   

 

Za čas športa polnega januarja, ko bomo med drugim spremljali EP v rokometu, OP Avstralije v tenisu in SP v smučarskih poletih, so na Športni loteriji od 10. do 28. januarja pripravili nagradno igro za registrirane igralce, v kateri bodo vsak teden izžrebali 250 nagrajencev.

Tedenski nagradni sklad nagradne igre je:

  • 50 x 40 €
  • 100 x 20 €
  • 100 x 10 €

Nagrade bodo kot dobroimetje pripisane na igralni račun. Več o nagradni igri lahko preberete na www.e-stave.com.


Denarna sredstva, zbrana od iger na srečo, so namenjena financiranju invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.

Igranje iger na srečo oziroma udeležba v stavah je dovoljena le osebam, starejšim od 18 let. Igranje iger na srečo lahko vodi v odvisnost.

Naročnik oglasne vsebine je Športna loterija, d. d.