Flensburg brez boja med najboljšo evropsko osmerico

Evropska rokometna zveza je odpovedala obe tekmi osmine finala lige prvakov s PPD Zagrebom.
Fotografija: Darko Stojnić je predčasno končal evropsko sezono. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Odpri galerijo
Darko Stojnić je predčasno končal evropsko sezono. FOTO: Damir Krajac/Cropix

Evropska rokometna zveza (EHF) je naznanila, da je odpovedala obe tekmi osmine finala lige prvakov med PPD Zagrebom in Flensburgom, ki bi morali biti na sporedu v sredo in četrtek. Brez boja so v četrtfinale napredovali Nemci.

Moštvi bi se morali srečati v Zagrebu že 1. aprila, a so morali soočenje preložiti zaradi primerov okužb s koronavirusom v domači zasedbi, pri kateri igrata tudi Slovenca Darko Stojnić in Aleks Vlah. Po tekmovalni proceduri so dogajanje prestavili v Nemčijo, kjer bi ta teden odigrali oba dvoboja.

Kljub novim primerom okužb v hrvaški ekipi sta kluba iskala rešitve. Edina možnost so bile naknadne prijave igralcev, a je, kot pojasnjujejo pri EHF, hitro postalo jasno, da Zagrebčani ne morejo sestaviti konkurenčne ekipe. Zato so bili »prisiljeni odpovedati obe tekmi«.


V četrtfinalu tudi Barcelona


Flensburg bo v četrtfinalu igral z boljšim iz dvoboja med Portom in Aalborgom. Prvo tekmo so Portugalci dobili z 32:29. Povratna tekma bo v sredo.

V četrtfinalu je ob Flensburgu še Barcelona, ki je izločila Elverum. Preostali člani najboljše osmerice bodo znani v sredo in četrtek, ko bo svojo povratno tekmo odigralo tudi Celje, ki pa je proti PSG v izgubljenem položaju, saj je že doma klonil s 24:37.

Komentarji: