Kapetan zapušča velenjsko barko, Bombač nazaj v Szeged

Reprezentant Niko Medved se je poslovil od matičnega kluba, Dean Bombač bo povečal slovensko kolonijo v Szegedu.
Fotografija: Niko Medved je 11 sezon igral za člansko ekipo Gorenja. Foto: Blaž Samec
Odpri galerijo
Niko Medved je 11 sezon igral za člansko ekipo Gorenja. Foto: Blaž Samec

Dolgoletni kapetan rokometašev Gorenja, Niko Medved, je zadnji v vrsti igralcev, ki zapuščajo velenjski klub. Odločitev je objavil na instagramu ter se ob tem zahvalil klubu in navijačem.

»To je bila moja zadnja sezona v Velenju, kjer sem igral več kot deset let. Bilo je lepo, ampak zdaj je čas za nekaj novega. Hvala in vso srečo,« je sporočil »Medo«, ki je v 11 sezonah v članski ekipi zbral 324 tekem in 964 golov.

»Drži, prekinil sem pogodbo v Velenju. Za nadaljevanje pa trenutno ne morem ničesar razkriti,« pa je za Delo povedal reprezentant, ki ga je v zadnjem času ovirala poškodba rame in je izpustil zadnje EP.

Zanj je zanimanje izrazil skopski Metalurg. Govorice omenjajo Francijo, morda tudi pri Celju Pivovarni Laško z Brankom Tamšetom, njegovim nekdanjim trenerjem, ne bi imeli nič proti, če bi na levem krilu sodeloval s Tilnom Kodrinom. Prav tako bi prav prišel selektorju Veselinu Vujoviću v Wisli Plock ...
 

Devet odhodov

 
Novega trenerja »os« Zorana Jovičića čaka težko delo, saj bo ekipa povsem prenovljena, iz Rdeče dvorane je odšlo kar devet rokometašev. Poleg Medveda še Klemen Ferlin, Rok Zaponšek, Blaž Kleč, Nejc Cehte, Gregor Potočnik, Rok Golčar, Alem Toskić in Žarko Pejović. Za zdaj potrjeni prihodi so Emir Taletović, Aleks Kavčič, David Miklavčič in Vid Levc. Športni direktor Janez Gams bo moral še bolj zavihati rokave ...

Gorenje v naslednji sezoni ne bo nastopalo v ligi prvakov, temveč v kvalifikacijah pokala EHF. Tudi za igranje v ligi SEHA je malo možnosti, saj bo ekipa sodelovala v državnem prvenstvu od začetka. Jutri bodo izžrebali pare v ligi NLB.

Medved, zdaj star 28 let, je bil v RK Gorenje od sezone 2003/04, ko se je pridružil mlajšim dečkom. S črno-rumenimi je osvojil vse tri naslove državnih prvakov v letih 2009, 2012 in 2013, toda od takrat klub vse bolj izgublja stik s Celjem in Evropo. Velenjčani imajo na levem krilu še enega reprezentanca, Matica Verdineka, pridružili mu bodo mladinskega reprezentanta Tadeja Mazeja.
 

V Rdeči dvorani vedno dobrodošel


»Niko je otrok našega kluba, za katerega je naredil res ogromno. Po koncu sezone je izrazil željo, da bi se rad v prihodnje podal novim izzivom naproti. Četudi nas je še vezalo dvoletno sodelovanje, ga pri tem nikakor nismo želeli ovirati. Na nadaljnji športni poti mu želimo obilo sreče ter športnih uspehov. V Rdeči dvorani bo vedno dobrodošel,«  je ob slovesu povedal Gams, njegov dolgoletni kolega na levem krilu.

Dean Bombač se vrača v Pick Szeged. Foto: Jože Suhadolnik
Dean Bombač se vrača v Pick Szeged. Foto: Jože Suhadolnik

Komentarji: