Krimove »pitbulke« sezono začinile z vegeto

Ljubljančanke so si z drugo zmago odprle vrata v evropsko pomlad. Podravka ni zdržala ritma. V soboto na Kodeljevem gostuje Györ.
Fotografija: Grkinja Lamprini Tsakalou je prikazala najboljšo igro, odkar je prišla na Krim. FOTO Blaž Samec
Odpri galerijo
Grkinja Lamprini Tsakalou je prikazala najboljšo igro, odkar je prišla na Krim. FOTO Blaž Samec

Kapo dol krimovkam. Navkljub težavam so na kolena spravile tekmice iz Podravke ter si že po štirih tekmah praktično zagotovile napredovanje v glavni del lige prvakinj. Po odlični predstavi rokometašic pod vodstvom Uroša Bregarja in zmagi s 27:20 je že malce zadišalo tudi po četrtfinalu.

Krim Mercator je z identičnim izidom kot prej Thüringer HC ugnal tudi hrvaške prvakinje. Bregar je bolj znanemu kolegu Zlatku Saračeviću pokazal, da veliko bolje pozna zakonitosti ženskega rokometa. Njegove igralke so se do potankosti držale taktičnega načrta, bile v obrambi izjemno borbene, v napadu pa prikazale veliko mero izvirnosti in odločnosti.
 

Tsakaloujeva začela, Stankova dokončala


Bile so veliko hitrejše od južnih sosed, vodile od začetka do konca in si že v prvem polčasu, v katerem je blestela vsestranska Grkinja Lamprini Tsakalou, priigrale šest golov prednosti.



Nina Zulić je dobro vodila Krimov napad. FOTO: Blaž Samec
Nina Zulić je dobro vodila Krimov napad. FOTO: Blaž Samec


Edino manjšo krizo so imele v sredini drugega dela, ko so Hrvaticam dopustile, da so se nevarno približale na 17:18, toda Bregar je pravočasno ukrepal z minuto odmora. Po njej so njegove igralke naredile delni izid 5:0, Tjaša Stanko je v tem času zabila tri gole, in odločile srečanje.

Osnovni cilj je izpolnjen, v zadnjih dveh kolih lahko samo še dodajo češnjo na torto. V soboto bo na Kodeljevem gostoval branilec naslova Györ, Ljubljančanke pa bodo lahko igrale povsem razbremenjeno. Če bi jim uspelo ponoviti predstavo s Podravko, bi morda lahko zagrenile življenje tudi Madžarkam.
 

Dobro izhodišče v drugem delu


Najverjetneje pa bodo v drugi del z 12 ekipami, ta bo februarja in marca prihodnje leto, prenesle tri točke s Podravko, kar bo dobro izhodišče v lovu za četrtfinalom, o katerem si pred sezono niso upale govoriti na glas, potem ko so ostale brez glavne igralke Elizabeth Omoregie in obeh angolskih okrepitev.

Tjaša Stanko se je tako kot v Koprivnici razigrala v drugem polčasu, FOTO: Blaž Samec
Tjaša Stanko se je tako kot v Koprivnici razigrala v drugem polčasu, FOTO: Blaž Samec


V soboto so zaradi odsotnosti Alje Koren, ki je bila operirana na kolenu, igrale brez levoroke rokometašice v zunanji vrsti, saj je Francozinja Marie-Paule Gnabouyou obtičala na klopi, Olga Perederij pa je bila edina krožna napadalka. Bregar je imel tako zgolj devet igralk v rotaciji, vendar se mu je improvizacija v popolnosti izšla. Agresivna Krimova obramba pa je nevtralizirala glavna hrvaška orožja.
 

»Nismo jamrali, ampak garali«


Kapetanka Miša Marinček je zbrala kar 16 obramb. »Zaradi poškodovanih igralk nismo jamrali, garali smo in trud se nam je poplačal,« je bila na prikazano ponosna Marinčkova.

Ukrajinka Olga Perederij je bila edina klasična krožna napadalka na črti. FOTO: Blaž Samec
Ukrajinka Olga Perederij je bila edina klasična krožna napadalka na črti. FOTO: Blaž Samec


Posebne pohvale gredo najboljši strelki, mladi Lamprini Tsakalou. »V tekmo smo vložile vso energijo. Na treningih smo preizkušali nove stvari, delali analizo in bili maksimalno osredotočeni. Vse to se nam je obrestovalo,« je dejala Grkinja, ki je dosegla šest golov.

Trener Bregar je bil kajpak več kot zadovoljen. »Odprli smo si vrata glavnega dela, ki se bo spomladi gotovo igral tudi v Ljubljani. Vsaka zmaga v ligi prvakinj je težko prigarana, zelo sem vesel, ker smo s čvrsto obrambo in ob odlični podpori s tribun prišli do novih točk. Med dvotedenskim premorom se nam je marsikaj porušilo, Amonova je zbolela, po dolgem času smo bili tudi brez Korenove. Pred tekmo sem se spraševal, kako bomo vse to izpeljali. Vesel sem, da smo zdržali in zmagali,« je odleglo Bregarju, ki bo zdaj skušal najti še pravi recept proti zvezdniškemu Györu.

Levoroka novinka iz Makedonije Sara Ristovska upravičuje svoj talent. FOTO: Blaž Samec
Levoroka novinka iz Makedonije Sara Ristovska upravičuje svoj talent. FOTO: Blaž Samec


Krimova maskota si je lahko dala duška. FOTO: Blaž Samec
Krimova maskota si je lahko dala duška. FOTO: Blaž Samec

Preberite še:

Komentarji: