Lovorika lige prvakov skopskemu Vardarju

Rokometaši Vardarja so v finalu premagali Veszprem s 27:24.
Fotografija: Pri Vardarju je bil v finalu najučinkovitejši Rogerio Ferreira Moraes s šestimi goli, prebijal se je tudi mimo Veszpremovih igralcev Boruta Mačkovška (levo) in Blaža Blagotinška (desno). FOTO: AFP
Odpri galerijo
Pri Vardarju je bil v finalu najučinkovitejši Rogerio Ferreira Moraes s šestimi goli, prebijal se je tudi mimo Veszpremovih igralcev Boruta Mačkovška (levo) in Blaža Blagotinška (desno). FOTO: AFP

Rokometaši Vardarja iz Skopja so letošnji zmagovalci evropske lige prvakov. Zasedba iz Severne Makedonije je na finalni tekmi zaključnega turnirja v Kölnu premagala Veszprem s 27:24 (16:11). Še pred finalom je Barcelona v tekmi za tretje mesto premagala Kielce s 40:35 (20:16).

O Vardarju so v zadnjem letu zaradi nejasne finančne slike in napovedanemu odhodu ruskega lastnika kluba Sergeja Samsonenka krožile številne informacije. Mnogi so prvaka lige prvakov iz leta 2017 pospremili na smetišče rokometne zgodovine, a zasedba iz Severne Makedonije je na jubilejnem desetem zaključnem turnirju v Kölnu znova pokorila Evropo. V finalu je ukanila slovensko obarvani Veszprem, v katerem igrajo Gašper Marguč, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek.

Staš Skube (sredina) je prispeval tri zadetke za zmagovalca. FOTO: AFP
Staš Skube (sredina) je prispeval tri zadetke za zmagovalca. FOTO: AFP


V skopski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Brazilec Rogerio Ferreira Moraes s šestimi goli, Staš Skube je prispeval tri zadetke. Francoz Kentin Mahe je za Veszprem dosegel šest zadetkov, vse po sedemmetrovkah, od štirih Slovencev pa je Mačkovšek dosegel dva, Gajić in Blagotinšek pa po en gol.

Za najbolj koristnega igralca (MVP) turnirja so v Kölnu imenovali Hrvata Igorja Karačića, člana Vardarja.

Komentarji: