Matej Gaber s strgano očesno veznico (VIDEO)

Slovenski rokometni reprezentant je moral sinoči po grobem udarcu s parketa že v 23. minuti.
Fotografija: Matej Gaber je sinočnji dvoboj hitro končal. Foto Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Matej Gaber je sinočnji dvoboj hitro končal. Foto Uroš Hočevar/Delo

Koper – Sinočnji prvi od dveh kvalifikacijskih dvobojev za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Nemčiji in na Danskem je v taboru slovenske moške rokometne reprezentance, ki je v polni koprski Bonifiki po slabem zaključku pokleknila pred Madžarsko s 24:29, žal pustil tudi posledice.


Groba, umazana igra Madžarov


Že v 23. minuti je moral namreč v vrsti selektorja Veselina Vujovića predčasno s parketa 26-letni škofjeloški krožni napadalec madžarskega Picka Szegeda Matej Gaber, ki se nato na parket ni več vrnil. Po grobem udarcu enega od gostov, ki so igrali grobo in na trenutke umazano, je utrpel nevarno poškodbo očesa, zaradi katere je nemudoma prejel zdravniško oskrbo in diagnozo.


Jutri nov pregled pri okulistu


Že med dvobojem je skupaj z reprezentančnim zdravnikom Sašem Djurićem najprej obiskal koprski zdravstveni dom, nato pa še ljubljansko bolnišnico, v kateri je opravil temeljit pregled očesa, ki je pokazal strgano veznico. Gabra jutri čaka nov pregled pri okulistu, po katerem bo morda znano, ali bo Vujović nanj lahko računal v povratnem dvoboju v sredo (19) v Veszpremu.


 

Komentarji: