Okužba pri Italijanih, tekme v Trbovljah ne bo

Rokometna zveza je nekaj ur pred napovedano pripravljalno tekmo med Slovenijo in Italijo sporočila, da tekme ne bo zaradi okužbe v italijanskem taboru.
Fotografija: Slovenci utegnejo ostati brez dveh pripravljalnih tekem z Italijo. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Slovenci utegnejo ostati brez dveh pripravljalnih tekem z Italijo. FOTO: Leon Vidic

Rokometna zveza Slovenije je nekaj ur pred napovedano pripravljalno tekmo med Slovenijo in Italijo sporočila, da srečanja ne bo zaradi okužbe s covidom-19 v italijanskem taboru.

Slovenci bi se morali z Italijani pomeriti danes ob 20. uri v Trbovljah in v petek ob 19. uri v Kopru. Za zdaj ni znana usoda petkove tekme, a kaže, da v taboru selektorja Ljubomirja Vranješa zavoljo naraščanja števila okužb s covidom-19 ne bodo tvegali.

Slovenci so edino pripravljalno tekmo odigrali pred novim letom s Hrvaško. Na EP na Madžarsko bodo odpotovali v torek, v četrtek, 13. t. m., jih v Debrecenu čaka prva tekma EP proti Severni Makedoniji.

V slovenskem taboru je v izolaciji samo vratar Urban Lesjak. Včeraj je bilo vseh 20 reprezentantov negativnih na testu PCR.

Pri Hrvatih nimajo takšne sreče, uvodni del EP utegneta izpustiti zvezdnika Domagoj Duvnjak in Luka Cindrić, katerih test je bil pozitiven. Pri Srbih imajo šest okužb, v izolaciji je tudi selektor Toni Gerona.

Komentarji: