Okužba v slovenskem taboru

Dan pred prvo tekmo evropskega prvenstva na Madžarskem proti Makedoncem je selektor Ljubomir Vranješ izvedel slabo novico.
Fotografija: Ljubomir Vranješ ima obilo skrbi zaradi koronavirusa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ ima obilo skrbi zaradi koronavirusa. FOTO: Reuters

Slaba novica iz tabora slovenske rokometne reprezentance na Madžarskem. Sinočnje testiranje na covid-19 je danes dopoldne vrnilo en pozitiven izid. Zaradi okužbe je izoliran vratar Aljaž Panjtar.

Slovenci se bodo jutri ob 18. uri na prvi tekmi evropskega prvenstva v Debrecenu pomerili s Severno Makedonijo, pri kateri je bilo nazadnje okuženih pet ljudi, štirje igralci in član strokovnega štaba.

Danes bodo vsi opravili novo testiranje PCR, izidi bodo znani zvečer, ko bo selektor Ljubomir Vranješ upal, da ne bo doživel novega šoka. V vratih ima na voljo Jožeta Baznika in Urha Kastelica.

Aljaž Panjtar (desno) je bil pozitiven na testiranju. FOTO: Jure Eržen
Aljaž Panjtar (desno) je bil pozitiven na testiranju. FOTO: Jure Eržen

Rezultati torkovega PCR testiranja in hitrih antigenski testov, opravljenih v sredo dopoldne, so pri vseh ostalih članih reprezentance pokazali negativne rezultate.

Vratar Gorenja je bil umaknjen od preostale zasedbe. Po pravilniku EHF se lahko 30-letnik aktivnostim reprezentance znova pridruži po najmanj petih dneh karantene in dveh negativnih rezultatih PCR testov, je sporočila RZS.

Komentarji: