Okužbi v Zrečah, Slovenci ne gredo v Turčijo

Testiranje na covid-19 je dalo dva pozitivna rezultata v rokometni reprezentanci.
Fotografija: Slovenci ne bodo odpotovali v Turčijo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Slovenci ne bodo odpotovali v Turčijo. FOTO: Tadej Regent

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je v izjavi za javnost sporočila, da je prestavljena tudi tekma proti Turčiji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2022, ki ga bosta gostili Madžarska in Slovaška. Razlog sta pozitivna testa na novi koronavirus v slovenski vrsti.

RZS je po prejetih rezultatih zadnjih testov takoj stopil v stik tako z evropsko kot s turško rokometno zvezo in se danes dogovoril za prestavitev obračuna, ki bi moral biti na sporedu v nedeljo ob 17. uri.
 

Odpadla tudi tekma s Poljsko


Četrtkov dvoboj prvega kola kvalifikacij za EP 2022, v katerem bi se Slovenci v celjskem Zlatorogu morali pomeriti s poljsko izbrano vrsto, je odpadel zavoljo več primerov okužbe pri tekmecih, nedeljski obračun s Turki pa po dveh pozitivnih testih v slovenski izbrani vrsti. Imen okuženih igralcev RZS ni sporočila, oba so takoj izolirali. Že prej se je okužil tudi direktor reprezentance Uroš Mohorič.V kvalifikacijski skupin 5 za nastop na EP je bila doslej odigrana le ena tekma, in sicer je Nizozemska na domačem obračunu tesno ugnala Turčijo s 27:26.

Preberite še:

Komentarji: