Evropske prvakinje bodo branile naslov

V jutrišnjem finalu zaključnega turnirja lige prvakinj v Budimpešti se bodo pomerile rokometašice Kristiansanda in Györa.
Fotografija: Rokometašice Györa so se razveselile prebitja v finale letošnje lige prvakinj. FOTO: Ferenc Isza/AFP
Odpri galerijo
Rokometašice Györa so se razveselile prebitja v finale letošnje lige prvakinj. FOTO: Ferenc Isza/AFP

Rokometašice norveškega Kristiansanda so druge finalistke letošnjega zaključnega turnirja lige prvakinj v Budimpešti. Branilke lanskega naslova so na današnji drugi polfinalni tekmi premagale tekmice iz francoskega Metza s 33:27 (14:15), v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 18. uri, pa jih čakajo tekmice iz madžarskega Györa.

Lanske zmagovalke najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini so si priigrale drugo finalno vstopnico v madžarski prestolnici. Izbranke Oleja Gustava Gjekstada, ki so na dveh četrtfinalnih tekmah visoko premagale krimovke s skupnim izidom 65:49, so si v prvem polčasu nekajkrat priigrale prednost petih golov (12:7, 13:8, 14:9), a so v končnici zaigrale bledo in na veliki odmor odšle z zaostankom (14:15).

V drugem polčasu so le zaigrale veliko bolje v obeh smereh igre in strle odpor tekmic iz Metza ter se drugo leto zaporedoma uvrstile v finale. Pri Kristiansandu je bila najbolj učinkovita Čehinja Marketa Jerabkova z 12 goli, prva zvezdnica Nora Mork je dodala sedem zadetkov. Pri Metzu je Brazilka Bruna Almeida de Paula dosegla pet, Orlane Kanor in Tamara Horaček pa po štiri gole.

Na današnji prvi polfinalni tekmi je Györ pred 14.800 gledalci premagal danski Esbjerg z 32:27 (15:15). Pri madžarski ekipi je Norvežanka Stine Bredal Oftedal dosegla pet golov, poleg nje se je med strelke vpisalo še 11 njenih soigralk. Pri danski zasedbi je bila najbolj učinkovita Oftedalova rojakinja Henny Ella Reistad z osmimi zadetki, še ena Norvežanka v danski ekipi Kristine Breistol je dodala pet golov.

Komentarji: