Poljakinje in Slovakinje s posebnim povabilom na rokometno SP

Mednarodna rokometna zveza je dva dni pred žrebom skupin za žensko svetovno prvenstvo v Španiji sporočila, da bosta nastopili tudi ekipi Poljske in Slovaške.
Fotografija: Poljakinja Aleksandra Zych (z žogo) bo po lanskem evropskem prvenstvu z rojakinjami nastopila tudi na mundialu. FOTO: Bo Amstrup/AFP
Odpri galerijo
Poljakinja Aleksandra Zych (z žogo) bo po lanskem evropskem prvenstvu z rojakinjami nastopila tudi na mundialu. FOTO: Bo Amstrup/AFP

Na letošnjem zaključnem turnirju, ki bo med 2. in 19. decembrom potekal v Španiji, bosta namesto predstavnic Oceanije nastopili Poljska in Slovaška, je potrdila Mednarodna rokometna zveza (IHF). Žreb skupin se bo v četrtek v Castellonu pričel ob 21.30.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića bodo četrtkov žreb pričakale v četrtem bobnu. V njem bodo poleg Slovenije še Poljska, Slovaška in Kongo ter za zdaj še tri neznane reprezentance iz azijskega prvenstva ter ena iz južnoameriških kvalifikacij.

Možne tekmice Slovenije iz prvega bobna so Nizozemska, Norveška, Španija, Francija, Hrvaška, Danska, Rusija in Nemčija, iz drugega Črna gora, Madžarska, Švedska, Romunija, Srbija, Avstrija in dve najboljši reprezentanci iz azijskega prvenstva, iz tretjega pa Angola, Kamerun, Češka, Tunizija, dve kvalificirani reprezentanci iz Južne in Srednje Amerike ter po ena kvalificirana reprezentanca iz Severne Amerike in Karibov ter Azije.

Na letošnjem SP v Španiji bo prvič nastopilo 32 reprezentanc, tekme pa bodo v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu in Badaloni.

Preberite še:

Komentarji: