Rokomet kot nogomet, po PSG na vrsti Barça

Celje Pivovarna Laško v ligi prvakov gosti katalonske zvezdnike, na delu bo tudi slovenski as Jure Dolenec
Fotografija: Trener Celjanov Tomažž Ocvirk se zaveda moči Barcelone. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Trener Celjanov Tomažž Ocvirk se zaveda moči Barcelone. FOTO: Tadej Regent

Rokomet ni nogomet, a 9. februarja je v Sloveniji gostoval Paris Saint-Germain, danes ob 17. uri pa bo Barcelona. Pa na celjski stadion Z’dežele niso iz francoske in katalonske dežele prišli Kylian Mbappé, Neymar in Lionel Messi.

Proti Barçi se bo igralo v neposredni bližini nogometnega štadiona, v rokometnem hramu Zlatorogu, pa bo šlo za točke v ligi prvakov, in sicer v 13., predzadnjem kolu. Celjski rokometaši so v primerjavi z Elverumom in Zagrebom z eno nogo že v osmini finala elitnega tekmovanja, a seveda bo jutri v veselje predvsem to, da se bo v mestu ob Savinji videlo mojstre iz dežele dvakratnih zaporednih evropskih prvakov.

Barça se v Zlatorog vrača po devetih letih, zanjo igra tudi Jure Dolenec, on in soigralci pa seveda želijo znova osvojiti ligo prvakov, saj so zadnjo starocelinsko krono od rekordnih devetih Katalonci dvignili še v sezoni 2014/15.

V medsebojnih dvobojih so rokometni messiji od pivovarjev boljši v zmagah z 9:4, in če se Celjani že odkrito spogledujejo z osmino finala, je Barcelona na najboljši poti, da se kot vodilna v skupini neposredno prebije v četrtfinale lige prvakov.
 

Ni vodenja žoge


»Imamo mlado ekipo, vendar pridobivamo izkušnje. Barcelona je nov izziv, dvorana bo polna, doma igramo drugače kot v gosteh, saj dajo navijači igralcem dodaten elan. Prikazati moramo najboljšo predstavo, željo, boj. Barcelono poznamo, ne potrebuje posebne predstavitve, gre za igralce z izjemnimi atletskimi sposobnostmi.



Igrajo zelo hitro, malo časa napadajo na postavljeno obrambo, ni veliko vodenja žoge, hitro dosegajo zadetke in nevarni so iz vsakega položaja. Moramo biti na najvišji ravni,« pravi trener CPL Tomaž Ocvirk, ki tudi pomni, da je v letošnji sezoni Barça na prvi tekmi odpravila slovenske prvake s kar 45:21.

»Moramo gledati na svojo igro, nismo še na ravni, kot smo bili v prvem delu. V obrambi igramo dobro, v napadu pa nismo tako sproščeni, kar se nam pozna v številu napak in v zaključkih akcij.

Trener Celjanov Tomažž Ocvirk se zaveda moči Barcelone. FOTO: Tadej Regent
Trener Celjanov Tomažž Ocvirk se zaveda moči Barcelone. FOTO: Tadej Regent


Hkrati imamo nekaj težav s poškodbami, veseli pa dejstvo, da to izrabljajo tisti, ki dobijo priložnost, kot vratar Miljan Vujović in Tim Cokan na krilu, kar je pomembno za prihodnost in širino igralskega kadra,« je dodal Ocvirk.
 

Asa v sredini


»Počutim se odlično, dobil sem namreč priložnost na pomembnih tekmah in upam, da sem upravičil zaupanje trenerja. Na vsako tekmo se s soigralci pripravim stoodstotno in če dobim priložnost, jo poskušam kar najbolje izrabiti. Proti Barceloni bomo morali biti na najvišji ravni.

V napadu moramo biti učinkoviti in brez napak, saj le tako lahko omejimo njen nasprotni napad, v katerem je izjemna. Ne smemo si dovoliti padca, kot je bil v Barceloni, ko smo v le nekaj minutah videli, kaj lahko storijo gostitelji. Torej polna zbranost in odločna igra,« je navrgel Miljan Vujović.

Srednji zunanji igralec Domen Makuc pa je ocenil: »Z Barcelono prihajata dva najboljša ali pa med najboljšimi organizatorji igre na svetu Raul Entrerrios in Aron Palmarsson. Čeprav nista nevarna le ta dva, temveč vsa ekipa, sta tista, ki začenjata večino napadov, zato bomo morali biti nanju še posebno pozorni.

A to, da je Barcelona dobra ekipa, vemo, pravi moramo biti sami, iti na glavo in ob podpori navijačev prikazati našo najboljšo predstavo.«

Komentarji: