Rokometaši: Posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa

Igralci rokometne reprezentance so ob soglasju Rokometne zveze Slovenije podali skupno izjavo za javnost.
Fotografija: Slovenski rokometaši se javno zahvaljujejo Veselinu Vujoviću za njegov doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Slovenski rokometaši se javno zahvaljujejo Veselinu Vujoviću za njegov doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol. FOTO: AFP

Ljubljana – Slovenski rokometaši so se z izjavo za javnost odzvali na nekatere zapise, ki so se pojavili v medijih, potem ko se je vodstvo Rokometne zveze Slovenije razšlo s selektorjem reprezentance Veselinom Vujovićem.

»V zadnjem tednu so se v nekaterih slovenskih medijih pojavile zelo čudne zgodbe v povezavi s slovensko rokometno reprezentanco in našim nekdanjim selektorjem Veselinom Vujovićem. Igralci rokometne reprezentance se zato čutimo dolžne, da ob soglasju Rokometne zveze Slovenije podamo skupno izjavo za javnost,« so zapisali uvodoma in nadaljevali, da živimo v času, ko si lahko vsak medij privošči pisanje neresnic, lažno obtožuje, in to ne da bi pri tem navedel vir ali nosil kakršne koli posledice.

»Športniki smo tega sicer vajeni. Takšne zapise poskušamo spregledati ali uporabiti kot dodatno motivacijo za boljše predstave v prihodnosti. Menimo pa, da so v tem primeru posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa.

Pred dnevi je slovenski medij, ki se pretežno ukvarja s politiko, športne novice pa navaja v rubriki 'sproščeno', širni regiji serviral zgodbico o igranju 'izsiljevalskega' pokra v slovenski rokometni reprezentanci. Zapise omenjenega medija označujemo za milo rečeno smešne in jih kategorično zanikamo. Trditve, da smo si igralci z igranjem pokra kupovali mesto v ekipi, so žaljive, zlonamerne, predvsem pa neresnične,« so poudarili.


Menjave niso izvršili ali izsilili igralci

 
»Tudi precej bolj kompetentni slovenski mediji so objavili še eno veliko neresnico, in sicer da smo selektorja (za)menjali igralci. Igralci se zavedamo, da naše predstave v zadnjem letu in pol niso bile na zadovoljivi ravni. Posledično so se člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije odločili za spremembe. Nikakor menjave nismo izvršili ali izsilili igralci,« so razložili.

»Občutek imamo, da si marsikdo želi sprožiti medijsko obračunavanje med ekipo in nekdanjim selektorjem, vendar vsem jasno sporočamo, da se to ne bo zgodilo. Na tem mestu se tudi javno zahvaljujemo g. Vujoviću za njegov doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče,« so zaželeli Vujoviću.

»Skupaj smo se veselili uvrstitve na olimpijske igre v Riu in nepozabne zgodbe v Parizu. V tej sezoni imamo še vedno priložnost, da spišemo novo poglavje slovenske rokometne pravljice na Švedskem in pozneje v Tokiu. Zato potrebujemo vse vas! Tako rokometne navdušence kot tudi medije, ki o nas poročate. Najmočnejši smo, ko združena Slovenija stoji za nami. Na to ključno pogosto vplivate prav slovenski mediji. Zato vas prosimo, da pustite izmišljene afere ob strani in tako kot mi vse moči usmerite v izzive, ki so pred nami,« so še zapisali igralci slovenske rokometne reprezentance in Rokometna zveza Slovenije.
 

Preberite še:

Komentarji: