Selektor Bregar določil kandidatke za evropsko prvenstvo

Na seznamu za EP v Franciji konec meseca je 20 kandidatk.
Fotografija: Uroš Bregar je določil seznam kandidatk za EP v Franciji. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Uroš Bregar je določil seznam kandidatk za EP v Franciji. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovensko žensko rokometno reprezentanco konec meseca čaka evropsko prvenstvo v Franciji. Selektor Uroš Bregar je objavil seznam 20 rokometašic, ki se bodo borile za nastop na velikem tekmovanju, na katerem bo lahko zaigralo 16 slovenskih igralk. 
Bregarjeva izbrana vrsta se je zbrala danes v Laškem, kjer se bo pripravljala prihodnjih deset dni, nato pa se bo preselila v Zreče na sklepni del treningov.

V skupinskem delu dekleta v Nancyju čaka najprej Črna gora (30. novembra), sledil bo dvoboj s Francijo (2. decembra) in Rusijo dva dni pozneje. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake skupine.

Na seznamu so: vratarke Amra Pandžić, Maja Vojnović (obe Krim Mercator) in Branka Zec (Bayer Leverkusen), krilne igralke Ines Amon, Polona Barič, Tamara Mavsar (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Jasmina Pišek (Z'Dežele), zunanje igralke Ana Abina, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulič, Nina Žabjek (vse Krim Mercator), Nives Ahlin, Lea Krajnc (obe Zagorje), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Brest), Eleonora Kodele (Z'Dežele) ter krožni napadalki Taja Čajko (Mlinotest Ajdovščina) in Lina Krhlikar (Göpppingen).

Ekipo bo na vrhuncu sezone v Franciji vodila kapetanka Ana Gros (na fotografiji z žogo).  FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ekipo bo na vrhuncu sezone v Franciji vodila kapetanka Ana Gros (na fotografiji z žogo).  FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 

Preberite še:

Komentarji: