Škaperja odnesel poraz proti Markoti

Riko Ribnica se je zavoljo slabih rezultatov razšla s trenerjem Damjanom Škaperjem, njegov naslednik je Gregor Cvijič.
Fotografija: Gregor Cvijič je pred leti vodil Gorenje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Gregor Cvijič je pred leti vodil Gorenje. FOTO: Jure Eržen/Delo

V rokometnem klubu Riko Ribnica so se zavoljo slabih rezultatov v novi sezoni odločili za zamenjavo trenerja. Damjana Škaperja je zamenjal Gregor Cvijič, ki je med drugimi že vodil Loko, Slovan in Gorenje.

image_alt
Užaljeni Siniša Markota: »Predsednik me ne ceni, odhajam!«


Zanimivo, Škaper je marca lani zamenjal Sinišo Markoto, prav ta pa je z zmago z Mariborom v Ribnici sprožil njegovo zamenjavo. Ribničani so po devetih tekmah s štirimi zmagami šele na sedmem mestu lestvice lige NLB. V prejšnji sezoni so bili drugi. Kljub temu se niso odločili igrati v evropski ligi in stavili na domače prvenstvo, v katerem jim ne gre najbolje.
 

Škaper ostaja pomočnik


Ribnica bo konec tedna gostovala pri novem prvoligašu Ljubljani. Škaper bo ostal v klubu kot Cvijičev pomočnik, je potrdil predsednik kluba Marko Obrstar.

Damjan Škaper ostaja v ribniškem klubu. FOTO: RD Ribnica
Damjan Škaper ostaja v ribniškem klubu. FOTO: RD Ribnica


To je že druga trenerska zamenjava v ligi NLB, potem ko je Romana Zarabca pri Krki nasledil povratnik Mirko Skoko, zmagovalec superpokala leta 2018.

Gregor Cvijič je v sezoni 2014/15 popeljal Gorenje na zaključni turnir pokala EHF v Berlinu. Slovana je pripeljal v prvo ligo in se izkazal tudi v Škofji Loki.

Preberite še:

Komentarji: