Skube zavrnil PSG in ostaja na Danskem

Bjerringbro-Silkeborg bo še naprej domovanje slovenskega srednjega zunanjega igralca.
Fotografija: Sebastian Skube je zavrnil Paris Saint-Germain. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Odpri galerijo
Sebastian Skube je zavrnil Paris Saint-Germain. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Slovenski rokometaš Sebastian Skube bo do konca sezone ostal na Danskem. Nekateri danski in francoski mediji so pred dnevi poročali, da je razvpita ekipa Paris Saint-Germain začela pogajanja z Bjerringbro-Silkeborgom glede prestopa Skubeta v Francijo, a se je Dolenjec odločil, da bo še naprej igral na Danskem.

"Odločil sem se, da bom ostal na Danskem. Selitev v Francijo bi bila za mojo družino preveč tvegana, sploh v času pandemije novega koronavirusa. Če bi bil deset let mlajši, ne bi veliko razmišljal, takoj bi sprejel to ponudbo," je za spletno stran danske televizijske postaje TV2 Sport med drugim dejal 33-letni Skube.

Pariška ekipa je po poškodbi prvega zvezdnika Nikole Karabatića, ki si je sredi oktobra strgal križno vez v desnem kolenu in bo zavoljo tega odsoten več mesecev, začela iskati zamenjavo na mestu srednjega zunanjega igralca. Najresneje se je ogrela za Skubeta, po njegovi zavrnitvi pa bo morala poiskati drugo kadrovsko alternativo na tem položaju.

Skubeta je slovenski selektor Ljubomir Vranješ uvrstil na seznam za prvi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem in Madžarskem 2022 proti Poljski in Turčiji, a je svojo udeležbo odpovedal zaradi natrgane prepone.

Komentarji: