Odlična Slovenka napovedala trdo garanje tudi v Moskvi

Kapetanka slovenske rokometne reprezentance Ana Gros je bila najboljša strelka lige prvakinj v sezoni 2020/21.
Fotografija: Ana Gros bo po novem igrala v Moskvi. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Odpri galerijo
Ana Gros bo po novem igrala v Moskvi. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance Ana Gros je bila najboljša strelka lige prvakinj v sezoni 2020/21. Grosova je v minuli sezoni v majici Bresta vpisala skupno 135 golov. Anita Görbicz je bila zadnja igralka pred Grosovo z več 130 zadetki v eni sezoni. Madžarka je sezono 2011/12 končala s 133 goli.

»Za mano in mojo ekipo iz Bretanje Bresta je izjemna sezona. Zelo sem vesela, da sem bila s 135 goli razglašena tudi za najboljšo strelko v letošnji ligi prvakinj,« je povedala 30-letna Grosova, ena najboljših rokometašic na svetu in obenem tudi kapetanka slovenske reprezentance. V tej sezoni je bila proglašena za najboljšo igralko francoskega prvenstva, s klubom iz bretonskega Bresta so osvojile tako francoski pokal kot tudi prvi naslov francoskih prvakinj.


»Liga prvakinj ostaja še vedno moj največji cilj v karieri«


S soigralkami so nastopile na zaključnem turnirju četverice najboljših ekip v Evropi. Na prvi tekmi so po streljanju sedemmetrovk premagale madžarski Györ in se uvrstile v finale, v katerem jih je čakala ekipa Kristiansanda. Morale so priznati premoč Norvežankam, vseeno pa so osvojile končno drugo mesto, kar je velik uspeh za francosko ekipo.

Ana Gros je vrsto let članica slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Jure Eržen
Ana Gros je vrsto let članica slovenske rokometne reprezentance. FOTO: Jure Eržen


»Letos smo z ekipo res dosegli veliko, čeprav sem si zelo želela osvojiti tudi naslov lige prvakinj, kar je in ostaja še vedno moj največji cilj v karieri. Zato z optimizmom zrem v prihodnost in bom še naprej trdo trenirala, da bi mi enkrat to tudi uspelo,« je sporočila Ana Gros, ki se v naslednji sezoni seli k moskovskemu CSKA.

Grosova zadnjih nekaj let velja za eno najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Obenem je večkratna državna prvakinja s klubi iz Slovenije, Madžarske, Francije in Nemčije. Leta 2018 je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v ligi prvakinj, kar šest let zaporedoma je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v francoskem prvenstvu. Bila je tudi najboljša strelka v francoskem prvenstvu v kar štirih sezonah. Že 14 let je članica ženske slovenske reprezentance.

Preberite še:

Komentarji: