Slovenske rokometašice čakajo na imena tekmic

Na Dunaju so danes opravili žreb kvalifikacij za nastop na EP, ki bo med 4. in 20. novembrom 2022 v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.
Fotografija: Slovenske rokometašice (na fotografiji desno Ana Gros) so si že zagotovile mesto na evropskem prvenstvu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Slovenske rokometašice (na fotografiji desno Ana Gros) so si že zagotovile mesto na evropskem prvenstvu. FOTO: Jure Eržen/Delo

Slovenija bo prihodnje leto skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo gostila evropsko prvenstvo v ženskem rokometu, v avstrijski prestolnici pa so danes opravili žreb kvalifikacij za nastop na turnirju, ki bo med 4. in 20. novembrom 2022.

V skupini 1 bodo igrale Rusija, Poljska, Švica in Litva, v skupini 2 Danska, Romunija, Avstrija in zmagovalka predkvalifikacijske skupine 3, v skupini 3 Nizozemska, Nemčija, Belorusija in zmagovalka predkvalifikacijske skupine 2, v skupini 4 Francija, Hrvaška, Češka in Ukrajina, v skupini 5 Španija, Madžarska, Slovaška in zmagovalka predkvalifikacijske skupine 1, v skupini 6 pa Švedska, Srbija, Islandija in Turčija.
 

Odločilne tekme v Stožicah


Pot v Slovenijo, Severno Makedonijo in Črno goro si bodo zagotovile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh šestih kvalifikacijskih skupin. Kvalifikacijski cikel se bo začel oktobra letos, končal pa aprila drugo leto. Na zaključni turnir so se že uvrstile vse tri gostiteljice in Norvežanke, ki so osvojile zlato kolajno na lanskem evropskem prvenstvu na Danskem.

Slovenija bo v času evropskega prvenstva gostila dve skupini prvega dela v Celju in Ljubljani, drugi dve pa bosta v Podgorici in Skopju. Ljubljanske Stožice in dvorana Boris Trajkovski v Skopju bosta prizorišči glavnega dela turnirja, v slovenski prestolnici bosta na sporedu tudi obe polfinalni tekmi ter dvoboja za prvo in tretje mesto.

Komentarji: