Šok za Gorenje, Dobova prvič v ligi za prvaka

Izola se je veselila nepričakovane zmage v prazni Rdeči dvorani. Maribor ne najde poti iz brezna.
Fotografija: Tilen Kodrin je bil najboljši strelec Celja proti Slovenj Gradcu. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Tilen Kodrin je bil najboljši strelec Celja proti Slovenj Gradcu. FOTO: CPL

Vodstvo rokometašev Gorenja se je zaradi grozečega koronavirusa odločilo zapreti tekmo z zadnjeuvrščeno Izolo, na kateri so Velenjčani v predzadnjem kolu lige NLB doživeli šokanten poraz proti zadnjeuvrščeni ekipi Fredija Radojkoviča ter izgubili stik z drugouvrščeno Ribnico. Z zmago v Mariboru pa je Dobova potrdila prvi nastop v končnici za prvaka. V igri za zgornji dom so še Jeruzalem ter Krka in Koper.

»Po dolgem času smo imeli več časa za pripravo,« je pred tekmo z Izolo razmišljal Gorenjev trener Zoran Jovičić, ki ni pričakoval, da bo ekipa, ki je pred tem dvakrat zapored premagala Ademar Leon v pokalu EHF, povsem zatajila, četudi so manjkali Ibrahim Haseljić, Matic Verdinek, Miha Kavčič, Grega Okleščen in Aljaž Panjtar.
 

Radojkoviču točki in pomočnik


V drugem polčasu je Gorenje zaostalo že z 12:18, potem naredilo delni izid 5:0, a gostje so odgovorili odločno in prišli do druge zmage v sezoni. »Čestitke fantom. Očitno nas je Gorenje podcenjevalo. Potrebovali smo zmago za samozavest in prišla je ravno v Velenju, kar je za nas še toliko slajše,« je bil lepo presenečen Radojkovič, leta 2011 prvak s Cimosom, ki je iz Kopra dobil novega pomočnika v Viliju Banu. Izola bo v soboto gostila Koper, vendar bo najbrž minila brez gledalcev.



Neporaženi Celjani so visoko ugnali Slovenj Gradec in imajo kar 12 točk prednosti pred Gorenjem, ki ga je prehitel tudi Trimo z zmago v Kopru. Ribnica je na realna tla postavila visokoleteči Jeruzalem in je na dobri poti, da ponovno postane druga ekipa v državi. Veliko zmago pa je pri še naprej zelo slabem Mariboru vpisala Dobova, hit sezone 2019/20, ki bo prvič sodelovala v boju najboljših šestih ekip v državi.

Tilen Kodrin je bil najboljši strelec Celja proti Slovenj Gradcu. FOTO: CPL
Tilen Kodrin je bil najboljši strelec Celja proti Slovenj Gradcu. FOTO: CPL

 

Teraš bi mešal štrene najboljšim


»Pred sezono nihče ni pričakoval, da se bomo uvrstili v končnico za prvaka, tudi mi sami ne, če sem iskren, čeprav smo si želeli. V njej bomo skušali presenetiti še koga od favoritov,« je bil ponosen trener Benjamin Teraš, ki verjame, da bo jedro ekipe ostalo skupaj in tudi v naslednji sezoni mešalo štrene najboljšim.

V zadnjem kolu bodo o šestem mestu odločili Jeruzalem, Krka in Koper. V najboljšem položaju so Ormožani, ki sami odločajo o svoji usodi in bodo gostovali v Slovenj Gradcu, ob tem pa še imajo v dobrem tekmo z Loko, ki je bila razveljavljena. Ta bo že v sredo v Škofji Loki.

Komentarji: