Skandinavski finale v Kairu

Švedi v polfinalu svetovnega prvenstva v Egiptu premagali Francoze, Danci boljši od Špancev.
Fotografija: Švedski rokometaši (na fotografiji desno Lukas Sandell) so zanesljivo ugnali Francoze. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Švedski rokometaši (na fotografiji desno Lukas Sandell) so zanesljivo ugnali Francoze. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

V zaključni dvoboj svetovnega prvenstva v Egiptu (v nedeljo ob 17.30) so se kot prvi prebili švedski rokometaši, ki so v polfinalu zanesljivo premagali Francoze. Skandinavci so pravzaprav od vsega začetka nadzirali potek tekme in na koncu zasluženo zmagali s šestimi goli razlike (32:26).

Švedi so vodili že po prvem delu, ki so ga dobili s 16:13. Z enakim izidom so, zanimivo, v svojo korist odločili tudi drugi polčas. Za najboljšega moža na igrišču so razglasili švedskega vratarja Andreasa Palicko, ki kar ni mogel verjeti, potem ko so mu prireditelji izročili nagrado.

V zmagoviti zasedbi je bil sicer najbolj učinkovit Hampus Wanne z 11 goli, v francoski pa Hugo Descat s petimi zadetki. Švedi bodo tako v nedeljo lovili svoj peti naslov svetovnih prvakov po letih 1954, 1958, 1990 in 1999.


Hanssen nerešljiva uganka za Špance

Mikkel Hansen (desno) je Špancem zabil kar ducat golov. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Mikkel Hansen (desno) je Špancem zabil kar ducat golov. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP


V drugem polfinalu so Danci po pravi srhljivki s 35:33 (18:16) strli odpor Špancev. Za zmagovalce je največ zadetkov dosegel Mikkel Hansen (12), ki so ga izbrali za najboljšega igralca razburljive tekme, za poražence pa Daniel Dušebajev (7).

Španci so sicer v 59. minuti znižali zaostanek na 33:34 in imeli v zadnji minuti tudi napad za izenačenje, toda žoga je po strelu Rubena Marchana 15 sekund pred koncem dvoboja zadela okvir vrat.

Komentarji: