Celjani zaman odpotovali na Dansko

Jutrišnje srečanje med Aalborgom in Celjem Pivovarno Laško v ligi prvakov sta preprečili novi okužbi v domači ekipi.
Fotografija: Tekme z Aalborgom ne bo, FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Tekme z Aalborgom ne bo, FOTO: Jure Eržen

Jutri ob 18.45 bi morali rokometaši Celja Pivovarne Laško odigrati zadnjo tekmo rednega dela EHF lige prvakov pri Aalborgu, vendar je ta zaradi okužb dveh igralcev v danski ekipi odpovedana.

Celjani bodo v vsakem primeru nastopili v osmini finala, tekmec naj bi bil znan jutri, ko bodo končane tekme v skupini A. Možni tekmeci so Paris SG, Kielce in Flensburg.

Celjani so včeraj izgubili v Kielu, kjer so prikazali dobro igro in bili v igri za zmago do zadnjih treh minut. Čeprav so bili že na Danskem, kamor so pripotovali neposredno iz Nemčije, so tik pred zdajci ostali brez tekme.

Tomaž Ocvirk je Celjane pripeljal v osmino finala. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Tomaž Ocvirk je Celjane pripeljal v osmino finala. FOTO: Damir Krajac/Cropix


Že včeraj je bilo jasno, da je imel Aalborg na ponedeljkovem testiranju enega okuženega igralca. Ker so Danci zagotavljali, da se igralci že vse od sobote niso družili in imeli dejavnosti, in ker so jim tekmo dovolile tudi danske oblasti, je temu pritrdila tudi Evropska rokometna zveza (EHF).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ali bo tekma z Aalborgom sploh odigrana, bo znano jutri. Najbolj verjetna odločitev je, da bo Celje brez boja zmagalo z 10:0. V vsakem primeru bo osvojilo sedmo mesto v skupini B.

Celjani so se že dogovorili za hitrejši let domov in se bodo jutri v Slovenijo vrnili okoli 17. ure, potem pa bodo spremljali razplet tekme Kielce – Flensburg. V primeru zmage Poljakov bo tekmec v osmini finala Flensburg. Če se tekma konča z remijem, bodo tekmeci Poljaki. Če pa zmaga Flensburg, potem bo tekmec Pariz.

Jutri so na sporedu tekme Vardar – Meškov, Kielce – Flensburg (obe 18.45) in Elverum – Porto (20.45) ter Kiel – Zagreb (17.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Preberite še:

Komentarji: