Toskić in Zorman: Tudi na Danskem je treba igrati na zmago

Celjani v kvalifikacijah za evropsko ligo danes pri Gudmeju s plus 4, Trebanjci jutri pri Holstebroju s plus 6.
Fotografija: Celjani imajo štiri gole prednosti. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Celjani imajo štiri gole prednosti. FOTO: CPL

Prejšnji konec tedna je bil odličen za rokometaše Celja Pivovarne Laško in Trima, a ves trud bo zaman, če presenetljivih domačih zmag ne bodo potrdili na Danskem, kjer jih čaka težko delo v boju za nastop v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Celjani bodo danes ob 16. uri branili prednost s 33:29 proti Gudmeju, Trebanjci jutri ob 18. uri z 31:25 proti Holstebroju.

image_alt
Celjani so uspešno opravili uvodno evropsko nalogo


Težji izziv čaka Celjane, saj imajo manjšo prednost in težjega tekmeca, ki se je pred to sezono močno okrepil in bi bilo zanj neigranje v evropskih pokalih prava mala katastrofa. Toda prenovljena zasedba novega trenerja Alema Toskića je pokazala. da je dobro delala čez poletje in bo storila vse, da se prebije v zadnje sito pred skupinskim delom, v katerem bodo gotovo igrali prvaki iz Gorenja.



Pri Celjanih, ki so vodili tudi za sedem golov, so se izkazali novinci Aleks Vlah, Tilen Strmljan in Ante Ivanković, Skandinavcem ni ustrezala globlja obramba, toda gotovo so se za revanšo bolje pripravili. Z imeni, kot so norveški vratar Torbjørn Bergerud, švedski as na krilu Jerry Tollbring ter danski reprezentanti Anders Zachariassen, Morten Olsen in Mathias Gidsel, MVP olimpijskih iger v Tokiu, merijo na naslov danskih prvakov in nastop na sklepnem turnirju evropske lige, v katero pa se morajo še uvrstiti.



Toskić se zaveda, da je delo šele polovično opravljeno. »Pred nami je drugi polčas. Vsekakor bo to še težja tekma, Gudme je zdaj pod malce večjim pritiskom. Tekmo moramo igrati, kot da je rezultat 0:0. Rezultata ne smemo braniti, igrati moramo na zmago, predvsem pa se držati dogovorov. V tem primeru imamo velike možnosti za napredovanje. Druga tekma bo drugačna, saj se zdaj ekipi bolje poznata,« se zaveda Toske, ki stavi na borbenost svojih fantov.

Uroš Zorman je presenetil Dance. FOTO: Jure Eržen
Uroš Zorman je presenetil Dance. FOTO: Jure Eržen


Gal Marguč, najboljši strelec Celja na prvi tekmi, se zaveda, da bo potrebno za napredovanje ponoviti oziroma še izboljšati sobotno predstavo: »Zavedamo se, da nas na Danskem čaka težja tekma od tiste, ki smo jo igrali doma. Verjamem, da jo bomo morali odigrati še na višji ravni, a tega se zavedamo. Na takšen način, s takšno miselnostjo se tudi pripravljamo na tekmo. Štirje zadetki v današnjem rokometu ne pomenijo nič, zato gremo v Gudme z željo po zmagi, ne pa branit rezultata. Pričakujemo še boljšo igro danske ekipe, vemo na čem ta sloni in na njo bomo maksimalno pripravljeni, zato verjamem, da se bomo uvrstili v naslednji krog,« je dejal levoroki strelec.

image_alt
Trimo na Dansko s šestimi goli prednosti


Podobno razmišlja glavni na klopi trebanjskih levov Uroš Zorman. »Zavedamo se, da je pred nami težka naloga. Gostovanja na severu Evrope so vedno neugodna, zato bo v tekmo potrebno kreniti maksimalno osredotočeno. Glavni cilj bo odigrati pametno in borbeno v napadu ter obrambi,« je povedal Zorman, ki je v prejšnji sezoni Trimo pripeljal na drugo mesto v 1. SRL.

Preberite še:

Komentarji: