Uroš Zorman našel nov izziv na Dolenjskem

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Uroš Zorman je novi trener trebanjskega Trima. Ivan Vajdl prevzema Slovenj Gradec.
Fotografija: Uroš Zorman se je pojavil v opravi Trima. FOTO: pez
Odpri galerijo
Uroš Zorman se je pojavil v opravi Trima. FOTO: pez

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Uroš Zorman je novi trener trebanjskega Trima. Klub je z njim podpisal dveletno pogodbo. »Zahvaljujem se vodstvu kluba za ponujeno priložnost, da lahko vodim tretjeuvrščeno ekipo minule sezone. Zame je to velik izziv, saj začenjam s samostojno trenersko kariero,« je uvodoma dejal 40-letni Zorman, ki je na tem strokovnem položaju nasledil Ivana Vajdla. Ta se seli v Slovenj Gradec.

»Čaka nas zelo težko ter zanimivo obdobje, a verjamem, da se bomo ob koncu sezone lahko pogovarjali o številnih lepih stvareh. Obenem pričakujemo izjemno zanimivo državo prvenstvo ter igranje v ligi EHF. V čast mi je voditi ekipo iz Trebnjega, zato gremo novim izzivom naproti. Gremo Trimo,« je dodal Zorman.

Predsednik kluba Anton Janc si obeta novo dvorano v Trebnjem. FOTO: pez
Predsednik kluba Anton Janc si obeta novo dvorano v Trebnjem. FOTO: pez


Slovan, Prule, Celje, Španija, na koncu Kielce


Zorman je na reprezentančni ravni zbral 225 tekem, kar je največ v zgodovini Slovenije. Bil je član srebrne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu leta 2004, dvakrat je nastopil tudi na olimpijskih igrah: v Atenah leta 2004 in Riu de Janeiru leta 2016. Na klubski sceni je igral za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil ligo prvakov, po enkrat v dresu Celja Pivovarne Laško (2004) in Kielca (2016), dvakrat v majici španskega Ciudad Reala (2008 in 2009).

Trimo bo v prihodnji sezoni imel visoke ambicije. FOTO: pez 
Trimo bo v prihodnji sezoni imel visoke ambicije. FOTO: pez 


Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode. Trenutno je pomočnik Ljubomirja Vranješa pri slovenski reprezentanci, bil pa je tudi prvi asistent Talanta Dušebajeva pri poljski ekipi Vive Kielce, od oktobra 2018 pa opravlja vlogo pomočnika selektorja slovenske moške izbrane vrste.

»Sodelovanje z Urošem Zormanom za naš klub predstavlja poseben izziv, saj prinaša s seboj izjemne izkušnje iz najvišjih ravni rokometnih tekmovanj. Z njegovo pomočjo želimo narediti korak naprej in delovanje kluba dvigniti na še višjo raven. Tako kot se zavedamo, da bo to njegova prva vloga glavnega trenerja, vemo, da je nadvse motiviran, da se dokaže v tej vlogi,« je dodal predsednik kluba Anton Janc, ki si obeta, da bo klub v dveh ali treh letih dobil novo večnamensko dvorano. V evropski ligi naj bi igral v novomeški dvorani Leona Štuklja, saj telovadnica OŠ Trebnje ne utreza zahtevam EHF.

Gregor Potočnik se vrača v Trimo. FOTO: pez
Gregor Potočnik se vrača v Trimo. FOTO: pez


V moštvo Trima se vrača občasni reprezentant Gregor Potočnik. Doslej je bil član Celja, Gorenja, Zagreba in Csurga.

Preberite še:

Komentarji: