V Kölnu za prestižno evropsko rokometno lovoriko

Lanxess Arena v Kölnu bo konec tega tedna že 13. zaporedoma gostila zaključni turnir četverice lige prvakov v rokometu.
Fotografija: Španski vratar Rodrigo Corrales Rodal je igral v letošnjem finalu evropskega prvenstva v Budimpešti, tokrat bo z Veszpremom lovil finalno vozovnico za nastop v finalu lige prvakov. FOTO: Radovan Stoklasa/Reuters
Odpri galerijo
Španski vratar Rodrigo Corrales Rodal je igral v letošnjem finalu evropskega prvenstva v Budimpešti, tokrat bo z Veszpremom lovil finalno vozovnico za nastop v finalu lige prvakov. FOTO: Radovan Stoklasa/Reuters

Na elitnem evropskem klubskem dogodku se bosta v sobotnem prvem polfinalu ob 15.15 pomerila madžarski Veszprem in poljske Kielce, ob 18. uri pa sledi obračun med nemškim Kielom in branilko naslova iz Barcelone. V Kölnu bo nastopilo pet slovenskih rokometašev. Blaž Janc in Domen Makuc sta člana Barcelone, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek Veszprema, Miha Zarabec pa Kiela.

Na dosedanjih turnirjih četverice v Kölnu sta Kiel in Barcelona po trikrat zmagala, skopski Vardar iz Severne Makedonije dvakrat, po eno zmago pa imajo nemška HSV in Flensburg-Handewitt, Kielce in francoski Montpellier.

V nekdanjem pokalu državnih prvakov oziroma ligi prvakov je razred zase katalonska zasedba z desetimi zmagoslavji. Na drugem mestu je nemški Gummersbach s petimi naslovi, v sezoni 2003/04 so v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini slavili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Preberite še:

Komentarji: