Velenjčani suvereni na Finskem

Gorenje se je z drugo zmago proti ekipi Riihimäki Cocks uvrstilo v osmino finala tretjega evropskega tekmovanja.
Fotografija: Zoran Jovičić je bil lahko zadovoljen z igro Gorenja. FOTO: RK Gorenje
Odpri galerijo
Zoran Jovičić je bil lahko zadovoljen z igro Gorenja. FOTO: RK Gorenje

Rokometaši velenjskega Gorenja so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Na današnji povratni tekmi tretjega kroga so namreč v gosteh premagali finski Cocks z 32:27 (18:13).

Velenjski rokometaši so po italijanski Sieni (skupni izid 61:44) zanesljivo izločili še finskega predstavnika Cocks iz Riihimäkija. Potem ko so na prvi tekmi v Velenju slavili s petimi goli razlike, so na Finskem že v prvem polčasu skupno prednost še povišali in brez težav prišli med 16 najboljših ekip v evropskem pokalu.Ose so si prvo višjo prednost priigrale sredi prvega polčasa, ko je po zadetku Aleksa Kavčiča semafor kazal plus štiri (9:5). Varovanci Zorana Jovičića so prednost v drugi polovici prvega dela uspeli zadržati, na odmor pa so se odpravili z vodstvom 18:13.

Velenjčani so bili uspešni na Finskem. FOTO: RK Gorenje
Velenjčani so bili uspešni na Finskem. FOTO: RK Gorenje

 

Trojica izstopala


Nerešljiva uganka za rokometaše iz dežele tisočerih jezer je bila predvsem trojica, Tilen Sokolič, Kenan Pajt in Domen Tajnik, ki so zabili dve tretjini velenjskih zadetkov v prvih 30 minutah. Razmerje moči se v nadaljevanju ni bistveno spremenilo. Velenjčani so hitro povišali prednost na sedem golov, nato pa so domačim dovolili, da so se nekoliko približali. A ne zmaga na povratni tekmi ne tista v skupnem seštevku nista bili ogroženi. Razlika je tudi po 60 minutah ostala pet zadetkov.

Ob zmagi je Aleks Kavčič dosegel sedem golov, še štirje igralci Gorenja pa so dosegli vsaj po štiri. Pri Fincih je osem zadetkov dosegel Đorđe Đekić.

Komentarji: