Velenjske ose popikale črno-bele

Gorenje je doseglo visoko zmago v prvi tekmi 3. kroga pokala EHF proti beograjskemu Partizanu. Včeraj uspešna tudi Ribnica.
Fotografija: Rokometaši Gorenja iz Velenja, se veselijo zmage, v finalu pokala so premagali Loko, iz Škofje Loke. Slovenj Gradec, Slovenija 15.maja 2022. Foto Foto: Jan Gregorc
Odpri galerijo
Rokometaši Gorenja iz Velenja, se veselijo zmage, v finalu pokala so premagali Loko, iz Škofje Loke. Slovenj Gradec, Slovenija 15.maja 2022. Foto Foto: Jan Gregorc

Rokometaši Gorenja iz Velenja so na prvi tekmi šestnajstine finala evropskega pokala v domači dvorani premagali beograjski Partizan z 28:20 (15:9). Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo v Srbiji.

Velenjski rokometaši so z odliko opravili prvo nalogo v šestnajstini finala tega tekmovanja. Gostitelji so bili za razred boljši od srbskega tekmeca, proti kateremu so si že na današnjem obračunu priigrali izjemno lepo popotnico za povratni obračun.

Velenjčani so tekmo dobro odprli in bili ves čas v vodstvu, izid je bil izenačen le pri 1:1. Pozneje so z delnim izidom 5:1 prišli do petih golov naskoka, v 17. minuti je Timotej Grmšek zadel za 10:5. Čeprav so se Beograjčani nato dvakrat približali na dva zadetka, pa je bila končnica polčasa spet v domeni izbrancev Zorana Jovičića, Matic Verdinek je namreč v zadnji minuti poskrbel za najvišje vodstvo dotlej 15:9.

Urban Pipp je z zaporednima zadetkoma na uvodu drugega polčasa Velenjčane že oddaljil na praktično neulovljivo razliko osmih golov, v 39. minuti pa je po protinapadu Verdinek povečal že na 20:11, tako da je bilo samo vprašanje, s kakšno razliko bo Gorenje odpotovalo v Srbijo. Domen Tajnik je v 41. minuti poskrbel za deset zadetkov prednosti, Tarik Mlivić pa malce zatem za 11. Najvišja prednost na tekmi je znašala 12 golov v 43. minuti po novem Mlivićevem zadetku.

Mlivić, Verdinek in Tilen Sokolič so bili s po petimi goli najboljši strelci pri Gorenju, ki je zadelo 72 odstotkov strelov. Pri Partizanu, ki je bil le 49-odstoten ob kar 16 obrambah domačega vratarja Matevža Skoka, pa je sedem golov dosegel Uroš Kojadinović.

Že v soboto so si dobro izhodišče za preboj v osmino finala tega tekmovanja priigrali igralci Rika Ribnice, ki so na Dunaju na prvi tekmi premagali Fivers Margareten s 35:33. Povratna tekma bo v soboto v Ribnici.

Komentarji: