Veseli Anić že voha trojček lovorik

Celje je na zanimivem derbiju potrdilo premoč, Jaka Malus poškodovan, David Miklavčič se vrača v Velenje.
Fotografija: Jaka Malus je plačal davek na zmago s poškodbo kolena. Foto: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Jaka Malus je plačal davek na zmago s poškodbo kolena. Foto: Mavric Pivk

Celje Pivovarna Laško ima telesno bolje pripravljene igralce od Gorenja, več mož v rotaciji, bolje so taktično podkovani, bolj samozavestni in bolje se znajdejo pod pritiskom. Vse to je razkril 110. derbi v Rdeči dvorani, na katerem so gostje potrdili prevlado in stopili na prag naslova prvaka.

Tribune niso bile nabito polne, a kulisa je bila pravšnja za večni derbi med najbolj uspešnima kluboma. Šaleški graščaki so bili manj številčni od Florijanov, vendar bližje igrišču dolgo časa glasnejši, saj je kazalo, da bo Gorenje vendarle premagalo urok in se veselilo prve zmage proti Celju od 4. decembra 2013.
 

Od 16:12 do 17:21 


Gostje niso bili prepričljivi, tudi vratar Urban Lesjak ne, delovali so iztrošeni ob koncu naporne sezone, v kateri so igrali v ligi prvakov, na F4 lige SEHA in pokala RZS ter imeli naporen ritem v končnici lige NLB, v kateri so bili že dvakrat na robu poraza, v Ribnici in Kopru.



Velenjčani z novim trenerjem Klemnom Luzarjem so bili motivirani, kot že dolgo ne, grizli so parket in se metali za vsako žogo, tudi kapetan Niko Medved, ki je s panterskim skokom rešil napad pri velenjskem vodstvu s 16:12. A ni mogel preprečiti neizogibnega. Celjani so krenili v odločilno ofenzivo – v 14 minutah so naredili delni rezultat 9:1. Gorenje, ki je v prvem polčasu ostalo brez pomembnega moža v obrambi Darka Stojnića, ni imelo več moči za resen odgovor.
 

Medved: Glave gor


»Tam nekje do 45. minute smo kazali dobro predstavo. Čeprav smo v prvem polčasu izgubili osem žog, smo vseeno imeli vajeti igre v svojih rokah. Potem so nam Celjani odrezali srednjega zunanjega igralca (Pejović, Ovniček, op. p.), zabili tri, štiri gole iz nasprotnih napadov, enostavno smo padli, na koncu nam nista bila naklonjena niti sodnika. Seveda pa nista bila glavna krivca za naš poraz. Težko je, ko si želiš pred domačo publiko premagati Celje po dolgem času, pa ne gre,« je bil razočaran Medved, čigar ekipa je izgubila možnosti za naslov prvaka, odprt pa je boj za drugo mesto z Rikom Ribnico.

»Nikakor ne obupujemo,« je odločen Medved, ki je imel po tekmi obe koleni obloženi z ledom. »Na zadnjih treh tekmah smo pokazali napredek. Pred nami je naporen ritem, igramo proti ekipam, ki so nas v tej sezoni že premagale, in verjamem, da jim bomo vrnili milo za drago.«

Tudi Celju v zadnjem kolu, 25. t. m.? »Tudi, če bo le mogoče.«
 

Gams ujel veliko ribo


Gorenjev športni direktor Janez Gams si je obetal več, vendar se je tolažil, da mu je uspelo ujeti veliko ribo, v Gorenje se bo iz Zagreba vrnil izkušeni David Miklavčič, »ose« pa zapušča tudi vratar Rok Zaponšek, ki se bo skupaj z Alemom Toskićem preselil v Csurgo.



Celje po sedmih kolih ostaja neporaženo, zdaj ima štiri točke naskoka pred Ribnico, ki jo bo gostilo jutri v Zlatorogu, zmaga jamči 22. zvezdico. »Zelo vesel sem zmage, ker tukaj ni lahko igrati. Na nas je bil večji pritisk, vsi smo se borili kot levi, v drugem polčasu se nam je to obrestovalo. Dobili smo tudi nekaj obramb vratarja. Občutek je prijeten, v soboto moramo proti Ribnici dokončati delo,« je povedal Igor Anić, ki želi francoskemu in nemškemu naslovu prvaka dodati še slovenskega: »Lep trojček, ni kaj.«
 

Poškodba Malusa


Na derbiju se je poškodoval Jaka Malus, a ga je dobro zamenjal mladi biser Domen Makuc in dosegel gol, ki je v 51. minuti pomenil dotlej najvišjo prednost 24:19. Za Malusa je sezone bržčas konec: »Opravil sem magnetno resonanco, rezultate še čakam. Ne kaže dobro, sumijo na strgano stransko vez.«

Komentarji: