»Vili« spomnil Šarca, kako se para mreža

Gorenje je imelo že štiri gole naskoka, a je Celje v drugem polčasu pokazalo mišice. Tomaž Ocvirk še nepremagan v Sloveniji. V nedeljo v Zlatorogu Pick Szeged.
Fotografija: Branko Vujović ni imel dobro naravnanih strelskih naprav, iz 12 poskusov je zadel samo trikrat. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Branko Vujović ni imel dobro naravnanih strelskih naprav, iz 12 poskusov je zadel samo trikrat. FOTO: Blaž Samec

Rokomet je za velike fante. Igralci Celja Pivovarne Laško so bili večji in težji od tekmecev iz Gorenja, ob tem pa so v drugem polčasu 114. derbija v Rdeči dvorani unovčili izkušnje iz lige prvakov ter pokvarili veselico ob koncu praznovanja 60. obletnice rokometa v Šaleški dolini.

Zmaga v 16. kolu lige NLB s 30:26 je bila zaslužena, lahko pa bi se razpletlo tudi drugače, če domačega kapetana Davida Miklavčiča, najbolj izkušenega v zasedbi Zorana Jovičića, dobrih osem minut pred koncem ob napadu za izenačenje ne bi drago stal trenutek nezbranosti. Josip Šarac mu je na sredini igrišča iz rok ukradel žogo in zdrvel v napad. Namesto 22:22 je na semaforju pisalo 21:23, kar je bil začetek konca upanja črno-rumenih na prekinitev celjskega uroka, ki traja že več kot pet let, odkar je Gorenje 4. decembra 2013 zmagalo v Zlatorogu.

Od takrat je bilo odigranih 26 derbijev, »ose« pa so iztržile zgolj tri domače remije.

Otrok velenjske šole Rok Ovniček je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec
Otrok velenjske šole Rok Ovniček je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec 

Dobljeno na »fiziko«


Tomaž Ocvirk je po osnovni »izobrazbi« kondicijski trener. V zimskem premoru, ki je trajal 41 dni od zmage proti Ribnici, je fante odlično telesno pripravil na 60 minut boja. Celjani so v drugem polčasu tekmo dobili na »fiziko«, William Accambray (194 cm, 110 kg), Šarac (201 cm, 102 kg), Kristian Bećiri (202 cm, 120 kg) in Branko Vujović (195 cm, 100 kg) – Draško Nenadić (202 cm) sploh ni igral – so bili pretežko topništvo za mlade »ose«, ki so se nemočno zaletavale v modri zid, ko se je tekma lomila.

Aleks Kavčič je bil najboljši pri Gorenju. FOTO: Blaž Samec
Aleks Kavčič je bil najboljši pri Gorenju. FOTO: Blaž Samec


Celjanom bodo mišice prišle še kako prav, ko bodo v nedeljo gostili madžarske hruste iz Szegeda, predstava v drugem polčasu pa je dobra popotnica v želji po morebitnem novem presenečenju v Zlatorogu.

Gorenju je dobro kazalo vse do 22. minute, ko je eno od obramb razpoloženega Emirja Taletovića izkoristil Aleks Kavčič za vodstvo z 12:8. Celjani so bili na začetku v krču, toda ta je popustil, ko so na prelomu polčasov naredili delni izid 6:0 in se niso več ozrli nazaj. Accambray je pokazal mojstrstvo in Šarac svoj talent. Zabila sta 9 od zadnjih 13 golov Celja. »Vili« je med 37. in 47. minuto zbral štiri in mlademu soigralcu pokazal, kako se para mreža. Šarac je bilo v nekdanji JLA priljubljeno ime za mitraljez in Hrvat je med 52. in 58 prerešetal domačo mrežo. Z vrha glavne tribune se je slišalo samo še Florijane, ki so nedavno obeležili 25. obletnico.

Branko Vujović ni imel dobro naravnanih strelskih naprav, iz 12 poskusov je zadel samo trikrat. FOTO: Blaž Samec
Branko Vujović ni imel dobro naravnanih strelskih naprav, iz 12 poskusov je zadel samo trikrat. FOTO: Blaž Samec
»Nočem se izpostavljati, vse čestitke fantom za 60 minut borbe, tudi strokovnemu štabu, ki je opravil odlično delo, in še posebna zahvala našim navijačem, ki so v gosteh preglasili domače,« je bil hvaležen »Šarke«, ki mu je derbi povsem upravičil pričakovanja: »Vedel sem, da bo dvorana polna in vzdušje vroče. Zaradi takšnih tekem treniramo in se borimo.«

Tomaž Ocvirk se je odlično znašel na celjski klopi. FOTO: Blaž Samec
Tomaž Ocvirk se je odlično znašel na celjski klopi. FOTO: Blaž Samec


Na domači klopi je najbolj skrušeno deloval Ibrahim Haseljić, ki ga celo povezujejo s prihodom v Celje, čeprav je nedavno podaljšal pogodbo z Gorenjem: »Zelo sem razočaran, morda smo pregoreli v preveliki želji, vsi smo sanjali o tem, da bi za klubski praznik končno premagali Celje. Mislim, da smo plačali davek na neizkušenost, Celje je v drugem polčasu tudi unovčilo premoč v višini in teži.«
 

Makuc na maturantskem plesu


Napad sta dobro povezovala otrok Gorenja Rok Ovniček in kapetan David Razgor, odsotnost poškodovanega Jake Malusa se ni poznala, tudi ne rekonvalescenta Domna Makuca, ki so mu dovolili na maturantski ples.

Zoran Jovičić je pohvalil svoje igralce za borbenost. FOTO: Blaž Samec
Zoran Jovičić je pohvalil svoje igralce za borbenost. FOTO: Blaž Samec


Ocvirk je dostojno nasledil bivšega nadrejenega Branka Tamšeta, od konca septembra lani na slovenskih tleh še ni izgubil tekme. Njegov kolega Jovičić je tako kot predhodniki (Cvijić, Šibila, Plaskan, Babić, Luzar) še brez zmage proti Celju na velenjski klopi, naslednjo priložnost bo imel v končnici in morda tudi na F4 pokala RZS. »Tokrat so nas dobili na mišice in daljšo klop. Upali smo, da jih bomo ujeli na slab dan, vendar se to ni zgodilo. V prvem polčasu so imeli težave na našo postavljeno obrambo 5-1, v drugem ne več. Ni kaj, Celje je bilo boljše, nas pa čaka še veliko dela.«

Preberite še:

Komentarji: