Vranješ izbral devetnajsterico borcev za EP

Zadnja sta s seznama potnikov v Debrecen odpadla vratar Urban Lesjak in srednji zunanji Rok Ovniček. Na pot v Debrecen jutri zjutraj. V četrtek z Makedonci.
Fotografija: Slovenci gredo jutri na EP. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Slovenci gredo jutri na EP. FOTO: Leon Vidic

Slovenska rokometna reprezentanca je sklenila priprave pred nastopom na evropskem prvenstvu. Proti Debrecenu bo slovenska zasedba odrinila v torek zjutraj. Uvodna tekma izbrance selektorja Ljubomirja Vranješa čaka v četrtek ob 18. uri proti Severni Makedoniji.

Slovenska reprezentanca se je od 2. januarja neprekinjeno pripravljala v Zrečah, kjer je preživela tudi del priprav med 26. in 30. decembrom. Po številnih treningih in pripravljalni tekmi s Hrvaško je selektor oblikoval končni seznam potnikov na Madžarsko.

Z avtobusom se bodo v Debrecen podali vratarji Urh KastelicJože Baznik in Aljaž Panjtar, krilni rokometaši Gašper MargučBlaž JancTilen Kodrin in Tilen Sokolič, zunanji igralci Miha ZarabecBorut MačkovšekNik HenigmanStaš SkubeVid LevcJure DolenecNejc CehteDomen Makuc in Matic Grošelj ter krožni napadalci Vid PotekoMatic Suholežnik in Blaž Blagotinšek. Kot zadnji se je od reprezentančnih soigralcev poslovil Rok Ovniček, ki se spopada z natrgano mišico v predelu ramena. Že prej je bilo znano, da ne bo zraven vratarja Urbana Lesjaka, ti je staknil covid-19.

Reprezentanca Slovenije se bo v skupinskem delu tekmovanja predstavila v Debrecenu, v primeru uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja pa se bo preselila v Budimpešto. Po obračunu z Makedonci sledi dvoboj z Danci, dva dni za tem pa še s Črnogorci. 

Ljubomir Vranješ si obeta dober rezultat na Madžarskem. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Ljubomir Vranješ si obeta dober rezultat na Madžarskem. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance: »Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi z virusom Covid-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen. Zdaj moramo pozitivne stvari s treningov prinesti s seboj v Debrecen in jih pokazati na tekmah. Treningi so eno, tekme pa nekaj čisto drugega.«

Blaž Blagotinšek, rokometaš slovenske reprezentance: »Mislim, da smo opravili dobre priprave pred evropskim prvenstvom. Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo. Na prvenstvo gremo korak za korakom in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Prva tekma turnirja je zmeraj uganka. Proti Makedoncem pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni.«

Preberite še:

Komentarji: