Vujović odstopil, ostaja mu še ena misija

Slovenski selektor Veselin Vujović ni dolgo zdržal na klopi niškega Železničarja.
Fotografija: Veselin Vujović je znan po tem, da ga pogosto premagajo čustva. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Veselin Vujović je znan po tem, da ga pogosto premagajo čustva. FOTO: Reuters

Veselin Vujović ni več trener Železničarja iz Niša, prekipelo mu je po porazu z Vojvodino v srbskem prvenstvu in je odstopil. Zdaj mu ostaja še služba slovenskega selektorja.

Železničar je v končnici na štirih tekmah vpisal že drugi poraz, v Novem Sadu je izgubil z 22:23, in ima le še malo možnosti za osvojitev prvega naslova državnega prvaka, kar je bilo Vujovićevo poslanstvo v Nišu.

Vujović je potrdil pisanje portala Balkan Handball, da se je danes igralcem v slačilnici že zahvalil za sodelovanje. Za Delo pa je povedal: »Za to potezo sem se odločil zaradi finančnih problemov, v katerem se je znašel Železničar. Ni denarja, ni predsednika, ničesar ni. V teh razmerah ne morem delati,« je pojasnil 58-letni Črnogorec, ki je bil pogosto kritičen do razmer v srbskem rokometu, vendar se je poleti tudi iz osebnih razlogov odločil za vrnitev v deželo, kjer je z Metaloplastiko v 80. letih spisal najlepše poglavje v igralski karieri.
 

S Slovenijo želi na OI v Tokiu


Vujović se je pred kratkim s Slovenijo uvrstil na januarsko EP, junija ga čakata še tekmi z Latvijo in Estonijo. Na euru v treh državah bodo Slovenci lovili vstopnico za olimpijske kvalifikacije.

Vujović je v Srbijo odšel iz Kopra, kjer je bil eno sezono, pred tem je vodil Zagreb. Selektor Slovenije je že pet let, z njo osvojil 6. mesto na OI v Riu in bron na SP 2017 v Franciji.

Preberite še:

Komentarji: