Vujović v izbrano vrsto vrnil Bombača

Slovenske rokometaše čakata dvoboja kvalifikacij za EP 2020 z Latvijo (24. oktobra v Lukni) in Estonijo (28. v Talinu).
Fotografija: Selektor Vujović je na seznam uvrstil tudi Bombača, Šoštariča in Ocvirka. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Selektor Vujović je na seznam uvrstil tudi Bombača, Šoštariča in Ocvirka. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je javno obelodanil seznam kandidatov za dvoboja kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 z Latvijo (24. oktobra v mariborski Lukni) in Estonijo (28. oktobra v Talinu). Na njem je po dolgem času tudi Dean Bombač, ki je pred letošnjo vrnitvijo v madžarski Pick Szeged branil barve poljskega prvaka iz Kielc. Z njim črnogorski strokovnjak v preteklosti ni bil na isti valovni dolžini, zato Primorec ni oblekel dresa z državnim grbom že od predlanskega olimpijskega turnirja v Riu.


Bombač spet oživel


»Na Poljskem je bila njegova pripravljenost slaba, po vrnitvi na Madžarsko pa je ponovno oživel, dobil veliko minutažo in svobodo na parketu. Je v sijajni formi. Na seznamu sta tudi Mario Šoštarič in Gregor Ocvirk, ki je prestopil v makedonski Vardar in se izkazal na zlatem mladinskem evropskem prvenstvu v Celju,« je razložil selektor, o pričakovanjih pa: »Ciklus želimo izpeljati kar najbolje in si po neuspehu na letošnjem evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za svetovno povrniti samozavest. Po rejtingu smo favoriti, prvo mesto v skupini bi nam prineslo boljši izhodiščni položaj pri plesu kroglic.«


Odmor za Kavtičnika in Bezjaka


Na spisku kandidatov je sicer dvajset imen. »Manjkata Vid Kavtičnik in Marko Bezjak, ki sta dobila premor, saj sta v svojih klubih močno obremenjena. Po moji oceni ju v tej akciji ne potrebujem, čeravno je Vid na širšem seznamu 28 igralcev in bi se v primeru poškodbe koga od igralcev na položaju desnega zunanjega vrnil v reprezentančno majico,« je še dodal Vujović, ki bo priprave začel v nedeljo, 21. oktobra, v tradicionalnem taboru v Zrečah.


SEZNAM KANDIDATOV


Vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Zagreb), Urban Lesjak (Hannover).

Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Matic Verdinek (Gorenje).

Zunanji igralci: Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj, Rok Ovniček (oba Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Veszprem), Žiga Mlakar (Wisla Plock), Gregor Ocvirk (Vardar), Miha Zarabec (Kiel).

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Vid Poteko (Meškov Brest), Matic Suholežnik (Dunkerque).

Preberite še:

Komentarji: