Vulkani in gejzirji na poti v Katalonijo

Slovenske rokometašice v kvalifikacijah z Islandkami za nastop na SP v Španiji.
Fotografija: Slovenskega dekleta se bodo, kot na fotografiji s tekme v Celju, vnovič soočile z Islandkami. FOTO. Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Slovenskega dekleta se bodo, kot na fotografiji s tekme v Celju, vnovič soočile z Islandkami. FOTO. Jože Suhadolnik

Slovenske rokometašice so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobile tekmice v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo pomerile z Islandkami. Prva tekma bo 16. ali 17. aprila v Sloveniji, povratna pa 20. ali 21. aprila na Islandiji.

Na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 1. in 19. decembrom v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu de la Plani in Badaloni, so se poleg gostiteljice Španije prebile tudi Nizozemska, branilka naslova z zaključnega turnirja na Japonskem 2019, ter Norveška, Francija, Hrvaška in Danska, štiri najboljše reprezentance z lanskega evropskega prvenstva na Danskem. Drugi kvalifikacijski pari so: Turčija - Rusija, Češka - Švica, Slovaška - Srbija, Ukrajina - Švedska, Avstrija - Poljska, Madžarska - Italija, Romunija - Severna Makedonija, Portugalska - Nemčija in Črna gora - Belorusija.

V četrtek, 25. marca, bo ob 11. uri v avstrijski prestolnici še žreb kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022 v Sloveniji, Makedoniji in Črni gori. Na njem bo prvič v zgodovini ženskega EP namesto dosedanjih 16 nastopilo 24 reprezentanc.
Vse tri gostiteljice zaključnega turnirja so poleg Norveške, nosilke zlatega odličja z lanskega evropskega prvenstva na Danskem, že zagotovile nastop na turnirju, ki bo na sporedu med 4. in 20. novembrom 2022.

Slovenija bo gostila dve skupini prvega dela v Celju in Ljubljani, drugi dve pa bosta v Podgorici in Skopju. Ljubljanske Stožice in dvorana Boris Trajkovski v Skopju bosta prizorišči glavnega dela turnirja, v slovenski prestolnici pa bosta na sporedu tudi obe polfinalni tekmi ter dvoboja za prvo in tretje mesto.

Komentarji: