Zelo boleč poraz slovenskih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so morale pred svojimi navijači v ligi prvakinj priznati premoč igralkam Metza.
Fotografija: Rokometašice Krima Mercatorja tokrat niso razveselile svojih navijačev. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Rokometašice Krima Mercatorja tokrat niso razveselile svojih navijačev. FOTO: Blaž Samec/Delo

Rokometašice Krima Mercatorja so v sedmem kolu skupinskega dela lige prvakinj v Ljubljani doživele boleč poraz. Pred svojimi navijači so namreč kar z 22:28 (10:14) izgubile proti igralkam Metza.

Ljubljančanke so tako doživele tretji poraz v skupini B; pred tem so morale namreč priznati premoč tudi rokometašicam danskega Ikasta in Rapida iz Bukarešte. V domači ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko, ki je dosegla pet golov, medtem ko je Betchaidelle Ngombele zbrala štiri zadetke.

Dragan Adžić, glavni trener Krima Mercatorja: »Najprej velika zahvala občinstvu, ki nas je podprlo v tako velikem številu. Verjamem, da jim bomo v nadaljevanju prinesli boljše predstave. Vedno je zahtevno igrati proti tako kakovostni zasedbi, kot je Metz. Vseeno sem ponosen na našo ekipo, ki se kljub vsem poškodbam bori do konca.«

Tjaša Stanko: »Tekma je bila zahtevna, kar smo tudi pričakovali. Zavedali smo se, da je Metz izjemna ekipa, mi pa žal nismo uspeli uresničiti tega, kar smo si zadali. Po zaostanku z 0:4 se je težko pobrati. Tekmice so odigrale povsem predvidljivo, a naša obramba ni bila na pravi ravni.«

Po sedmih kolih je Krim s sedmimi točkami na četrtem mestu v skupini B. V vodstvu je Esbjerg z 12 točkami, Ikast in Metz sta jih zbrala po deset, Rapid Bukarešta ima tako kot Krim sedem, Vipers Kristiansand in Ferencvaros po pet, Lubin pa je še brez točk.

Varovanke trenerja Dragana Adžića bodo imele že čez teden dni priložnost za popravni izpit, ko bodo gostovale pri igralkah Metza.

Komentarji: