Zorman izbral kandidate za euro 2024

Selektor Uroš Zorman je imenoval 35 rokometašev s pravico nastopa na januarskem EP v Nemčiji. Brez Domna Makuca, na seznamu Staš Skube in Mitja Janc.
Fotografija: Uroš Zorman je določil kandidate za EP. FOTO: Andrzej Grygiel/ Reuters
Odpri galerijo
Uroš Zorman je določil kandidate za EP. FOTO: Andrzej Grygiel/ Reuters

Dober mesec je do začetka evropskega prvenstva v rokometu v Nemčiji in 24 reprezentanc je oddalo razširjene sezname 35 igralcev s pravico nastopa na euru, ki se bo začel 10. januarja na štadionu v Düsseldorfu. 

Slovenija bo EP začela v Berlinu, v skupini D bodo še Norveška, Poljska in Ferski otoki. Selektor Uroš Zorman je izbral naslednje igralce: Jože Baznik, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Nejc Cehte, Tim Cokan, Jure Dolenec, Jernej Drobež, Klemen Ferlin, Matej Gaber, Timotej Grmšek, Matic Grošelj, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Mitja Janc, Staš Slatinek Jovičić, Urh Kastelic, Aleks Kavčič, Tadej Kljun, Uroš Knavs, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Gašper Marguč, Tadej Mazej, Domen Novak, Rok Ovniček, Peter Šiško, Staš Skube, Tilen Sokolič, Matic Suholežnik, Aleks Vlah, Miljan Vujović, Miha Zarabec in Stefan Žabić

Na seznamu je prvič Mitja Janc, ki blesti v Celju Pivovarni Laško, tudi Uroš Knavs iz Ribnice ter Staš Skube, ki naj bi pravočasno okreval po poškodbi. Zorman pa ne more računati na poškodovanega Domna Makuca iz Barcelone. Priprave se bodo začele konec decembra, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 11. januarja proti Ferskim otokom.

Komentarji: