Zverev se je po divjanju v Acapulcu že opravičil

Nemški teniški igralec in branilec naslova turnirja v Acapulcu je bil zaradi udarjanja z loparjem po sodniškem stolpiču in zmerjanjem diskvalificiran.
Fotografija: Alexander Zverev je v Acapulcu izbruhnil po napornem teniškem dnevu, ki ga je začel z zmago med posamezniki in končal šele ob petih zjutraj, potem pa je po porazu v igri dvojic še besnel. FOTO: Pedro Pardo/AFP
Odpri galerijo
Alexander Zverev je v Acapulcu izbruhnil po napornem teniškem dnevu, ki ga je začel z zmago med posamezniki in končal šele ob petih zjutraj, potem pa je po porazu v igri dvojic še besnel. FOTO: Pedro Pardo/AFP

Olimpijski prvak v tenisu Alexander Zverev si je zaradi nešportnega obnašanja prislužil diskvalifikacijo s turnirja ATP v Acapulcu. Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja.

Zverev po porazu v dvojicah z Brazilcem Marcelom Melom z 2:6, 6:4 in 6:10 proti britansko-finskemu paru Lloyd Glasspool-Harri Heliövaara ni zmogel nadzorovati jeze. Na incident se je nemudoma odzvalo združenje ATP in igralca izključilo z odprtega prvenstva Mehike tako s tekmovanja posameznikov kot dvojic.

Zverev je v Mehiki branil lansko zmago. V torek zgodaj zjutraj je zmagal v prvem krogu posameznikov proti Američanu Jensonu Brooksbyju po treh urah in 20 minutah igre s 3:6, 7:6 (10) in 6:2. Tekma se je končala šele ob 4.55 zjutraj, po informacijah združenja ATP je to najpozneje v zgodovini turneje. V osmini finala bi moral Zverev v sredo igrati proti rojaku Petru Gojowczyku, zdaj pa je 32-letnik iz Münchna brez boja napredoval v četrtfinale.

Sledilo je opravičilo

Zverev se je nekaj ur po dogodku že opravičil. Sporočil je, da je bilo obnašanje povsem nesprejemljivo ter da si bo vzel nekaj časa za razmislek o tem, kaj je naredil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Težko je z besedami opisati, kako močno obžalujem, kar sem naredil. Sodniku sem se že osebno opravičil, ker je bil moj izbruh povsem napačen in nesprejemljiv,« je zapisal Zverev in dodal: »Kot veste, dam vedno vse od sebe na igrišču. Tokrat sem dal preveč. V naslednjih dneh bom še enkrat preučil svoja dejanja in skušal doseči, da se kaj takega ne bo več ponovilo,« je dodal nemški športnik leta 2021.

Preberite še:

Komentarji: