Bautista Agut gladko izločil prvega nosilca Medvedjeva

V četrtfinalu mastersa v Miamiju se je poslovil prvopostavljeni Rus Danil Medvedjev, ki je proti Špancu Robertu Bautisti Agutu izgubil s 4:6 in 2:6.
Fotografija: Roberto Bautista Agut ostaja nerešljiva uganka za Danila Medvedjeva, saj je dobil vse tri medsebojne dvoboje. FOTO: Michael Reaves/AFP
Odpri galerijo
Roberto Bautista Agut ostaja nerešljiva uganka za Danila Medvedjeva, saj je dobil vse tri medsebojne dvoboje. FOTO: Michael Reaves/AFP

Španski teniški igralec Roberto Bautista Agut je v četrtfinalu mastersa v Miamiju prepričljivo izločil prvega nosilca, Rusa Danila Medvedjeva (6:4, 6:2).

Uspeh 32-letnega Španca ni naključje, saj je Bautista Agut v svoji karieri dobil vse tri medsebojne dvoboje s trenutno številko dve svetovnega tenisa.

Španec je v prvem nizu do ključne prednosti prišel v deveti igri, ko je odvzel servis Rusu in povedel s 5:4, v naslednji igri pa sam ubranil break priložnost tekmeca in izkoristil drugo zaključno žogico.

Bautista Agut je v drugem nizu še bolj prevladoval. Že v prvi igri mu je uspel break, v peti igri pa je še enkrat odvzel servis favoriziranemu Medvedjevu in povedel s 4:1. Za Rusa ni bilo več rešitve, svojo jezo pa je pokazal tudi s tem, ko je razbil svoj lopar. Bautista Agut je le še dokončal delo in po 92 minutah napredoval v polfinale.



Španski teniški igralec bo za preboj v finale moral premagati Italijana Jannika Sinnerja, ki je po dveh nizih izločil Kazahstanca Aleksandra Bublika s 7:6 in 6:4.

Sinner za razliko od Medvedjeva ve, kaj je potrebno za zmago nad Bautisto Agutom, saj ga je pred dvema tednoma v Dubaju premagal na edinem medsebojnem obračunu.

»Proti njemu je zelo težko igrati. Pred dvema tednoma sem zmagal na zahtevnem obračunu in tudi tokrat pričakujem zanimiv dvoboj,« je napovedal Italijan.


Sakkari previsoka ovira za Osako


Tudi v ženski konkurenci se je morala posloviti ena od favoritinj. V četrtfinalu je svoje nastope sklenila druga nosilka, Japonka Naomi Osaka, ki je morala priznati premoč Grkinji Marii Sakkari (0:6, 4:6).

Naomi Osaka je s tem doživela prvi poraz po kar 23 zaporednih zmagah, kot zadnja ko je namreč premagala Španka Sara Sorribes Tormo​ lanskega februarja. 
Japonka Naomi Osaka je doživela prvi poraz po lanskem februarju in kar 23 zaporednih zmagah. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports
Japonka Naomi Osaka je doživela prvi poraz po lanskem februarju in kar 23 zaporednih zmagah. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports


Grkinja Sakkarijeva je v prvem nizu trikrat odvzela servis Japonki in ji »zavezala kravato«, nato pa je v drugem slabše začela in se znašla v zaostanku z 0:3, iz katerega pa se je uspešno rešila in rezultat 1:4 spremenila v zmago s 6:4.

Maria Sakkari bo v polfinalu igrala proti Kanadčanki Bianci Andreescu, ki je premagala Španko Saro Sorribes s 6:4, 3:6 in 6:3.

Miami, četrtfinale ATP (2,83 milijona evrov)
Jannik Sinner (Ita/21) - Aleksander Bublik (Kaz/32) 7:6 (5), 6:4;
Roberto Bautista Agut (Špa/7) - Danil Medvedjev (Rus/1) 6:4, 6:2;

Miami, četrtfinale WTA (2,83 milijona evrov)
Maria Sakkari (Grč/23) - Naomi Osaka (Jap/2) 6:0, 6:4.
Bianca Andreescu (Kan/8) - Sara Sorribes (Špa) 6:4, 3:6, 6:3.

Preberite še:

Komentarji: