Bedeneta zaustavil dež

V četrtfinalu teniškega turnirja v Cordobi je slovenski »lopar« pred prekinitvijo s 3:1 vodil proti Pablu Cuevasu.
Fotografija: Aljaž Bedene je pred večernim nadaljevanjem v prednosti. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je pred večernim nadaljevanjem v prednosti. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Cordoba – Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po veličastni zmagi nad petnajstim loparjem sveta in prvopostavljenim Italijanom Fabiem Fogninijem (6:1, 6:4) prebil v četrtfinale peščenega turnirja ATP z nagradnim skladom 527.880 dolarjev v argentinski Cordobi, sinočnji dvoboj z nekoliko nižje rangiranim (65./92. mesto na svetovni jakostni lestvici) in ravno tako nepostavljenim Urugvajcem Pablom Cuevasom pa dobro začel, a ga moral tudi hitro – po dvajsetih minutah – končati.


Brejk tik pred prekinitvijo


Prireditelji so ga bili namreč prisiljeni zaradi dežja prekiniti, tekmeca ga bosta skušala nadaljevati danes zvečer ob 20. uri po srednjeevropskem času. Tik pred prekinitvijo je Bedene izkoristil prvo žogico za brejk in vodstvo s 3:1, v peti igri na svoj začetni udarec pa je izgubljal s 15:30. Nato sta nasprotnika, ki sta loparja prekrižala drugič doslej (lani je bil v prvem kolu Roland Garrosa brez oddanega niza uspešnejši Urugvajec), morala pospraviti opremo in zapustiti igrišče.


Trije Argentinci že v polfinalu


Preostali trije polfinalisti so že znani, vsi trije so domačini, Argentinci. V prvem paru se bosta ravno tako že nocoj pomerila Federico Delbonis in Juan Ignacio Londero, ki ju ni med nosilci, medtem ko Bedeneta v primeru zmage čaka najtežji možni zalogaj, osmopostavljeni Guido Pella, 59. s svetovne lestvice, ki je nazadnje brez izgubljenega niza odpravil tudi turnirsko številko 3 in svetovno številko 20, rojaka Diega Sebastiana Schwartzmanna. Ljubljančan se je s Pello pomeril že lani v Umagu in izgubil.

Preberite še:

Komentarji: