Bivša številka 1 ni gledala finala: Udarila sem preveč žogic

Ashleigh Barty uživa v življenju, igra golf in riše kljukice na seznamu stvari, jih je želela početi. Vesela za Kyrgiosa, Igra Šwiatek dostojna naslednica.
Fotografija: Ashleigh Barty se rada udeleži turnirjev v golfu. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Ashleigh Barty se rada udeleži turnirjev v golfu. FOTO: Paul Childs/Reuters

V prvem intervjuju, odkar je marca pri 25 letih kot številka 1 presenetljivo končala teniško kariero, je Ashleigh Barty za britanski Guardian potrdila, da se ne namerava vrniti v karavano WTA.

»Še nikdar nisem bolj uživala v življenju, potujem po svetu, igram golf in rišem kljukice na svojem seznamu stvari, ki sem jih želela uresničiti,« športne rutine ne pogreša Avstralka, ki je priznala, da si ni ogledala finala v Wimbledonu, kjer je zmagala Jelena Ribakina.

Ashleigh Barty je dala prvi večji intervju za Guardian. FOTO: Reuters
Ashleigh Barty je dala prvi večji intervju za Guardian. FOTO: Reuters

»Preveč žogic sem udarila v življenju, da bi zdaj to gledala po televiziji. Ničesar ne obžalujem,« je dejala Bartyjeva, ki je znana ljubiteljica piva. Bila je vesela, ker se je prvič v finale turnirja za grand slam uvrstil tudi njen rojak Nick Kyrgios in izgubil proti Novaku Đokoviću.. Dodala je, da je ženski tenis v dobrih rokah in da je zdajšnja številka 1 Iga Šwiatek njena več kot dostojna naslednica.

Preberite še:

Komentarji: