Carlos Alcaraz z olimpijskim prvakom opravil kot za šalo

Znani so vsi polfinalisti in polfinalistke odprtega prvesntva ZDA v tenisu. Peklenska vročina največji nasprotnik.
Fotografija: Carlos Alcaraz za napredovanje v finale odprtega prvenstva ZDA ni imel težkega dela, Nemca  Alexandra Zvereva je strl v treh nizih FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Carlos Alcaraz za napredovanje v finale odprtega prvenstva ZDA ni imel težkega dela, Nemca  Alexandra Zvereva je strl v treh nizih FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via Afp

Španec Carlos Alcaraz in Američanka Madison Keys sta siizborila zadnji polfinalni vozovnici na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Branilec lanskega naslova iz Španije je v četrtfinalu premagal Nemca Alexandra Zvereva s 6:3, 6:2, 6:4, Američanka pa je bila boljša od Čehinje Markete Vondroušove s 6:1 in 6:4.

Po obeh dvobojih so znani vsi polfinalisti turnirja za grand slam z nagradnim skladom 60 milijonov evrov. V moški konkurenci se bo Alcaraz pomeril z Rusom Danilom Danil Medvedjevom, Srba Novaka Đokovića pa čaka Američan Ben Shelton.

V ženskem delu tekmovanja bo Madison Keys loparje prekrižala z Belorusinjo Arino Sabalenka, veliki up ameriškega tenisa Coco Gauff pa čaka obračun s Čehinjo Karolino Muchovo.

Alcaraz je po dveh urah in pol v treh nizih premagal Zvereva, ki se je pred dvobojem z lanskim zmagovalcem New Yorka pošteno namučil z Italijanom Jannikom Sinnerjem in njegov odpor strl po maratonskem dvoboju v petih nizih. Na špansko-nemškem obračunu je bilo vse v znamenju Alcaraza, ki je bil vselej korak pred visokoraslim Nemcem.

»Na osrednjem igrišču Arthur Ashe se vedno počutim prijetno. Moja forma je na visoki ravni, počutim se močnega in sem pripravljen na nov izziv proti Medvedjevu,« je po zmagi dejal 20-letni Alcaraz, ki je v tej sezoni že osvojil turnir za grand slam v Wimbledonu.

Alcarazov polfinalni tekmec Medvedjev je po zmagi nad rojakom Andrejem Rubljovom s 6:4, 6:3 in 6:4 močno potarnal nad nehumanimi razmerami za igro.

V ruskem četrtfinalnem dvoboju jeDaniil Medvedjev premagal Andreja Rubleva po slabih treh urah. FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via Afp
V ruskem četrtfinalnem dvoboju jeDaniil Medvedjev premagal Andreja Rubleva po slabih treh urah. FOTO: Matthew Stockman/Getty Images Via Afp

»Nekoč bo nekdo na tem igrišču še umrl. To je brutalno. Edino, kar je bilo v teh pogojih dobro, je to, da sva trpela oba. Na koncu se je izšlo dobro, čeprav je bilo veliko nihanj v igri obeh,« je po tekmi povedal zmagovalec in imel pri tem v mislih predvsem zelo soparno vreme pri temperaturi 34 stopinj Celzija, ki je načela kondicijo obeh igralcev.

Ameriška rušilka po hudem boju strla wimbledonsko zmagovalko

V ženskem delu tekmovanja Madison Keys, 17. nosilka turnirja v New Yorku, ruši vse ovire pred seboj. Njena zadnja žrtev je bila letošnja zmagovalka Wimbledona Marketa Vondroušova, ki jo je premagala po uri in 26 minutah.

Američanka se je tretjič uvrstila v polfinale v Flushing Meadowsu, leta 2018 jo je premagala Japonka Naomi Osaka, leto pred tem pa je premagala CoCo Vandeweghe, nato pa v finalu klonila proti rojakinji Sloane Stephens.

V današnjem četrtfinalnem dvoboju je na kolena po hudem boju položila Vondoušovo, ki med dvobojem ni unovčila kar devet priložnosti za odvzem igre. »Madison je bila enostavno predobra,« je po dvoboju športno priznala Čehinja, prva nepostavljena igralka, ki je osvojila bržkone največji turnir na svetu v Wimbledonu.

»Od prve do zadnje žoge sem bila agresivna, kar se mi je obrestovalo,« je dejala Keys, ki jo v naslednjem dvoboju čaka Sabalenka. Njun zadnji dvoboj v Wimbledonu se je v četrtfinalu končal z zmago Belorusinje, pred novim medsebojnim dvobojem pa je Keys dejala: »Čaka me izjemno zahteven obračun. Na njem bo veliko težkih in močnih udarcev, točke pa ne bodo pretirano dolge.«

Američanka Madison Keys se v New Yorku dobro počuti. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports Via Reuters Con
Američanka Madison Keys se v New Yorku dobro počuti. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports Via Reuters Con

Sabalenka je v četrtfinalu izločila Kitajko Zheng Qinwen s 6:1 in 6:4, za zmago pa je potrebovala uro in 12 minut.

»Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo. Zdaj sem si sama dala priložnost, da letos polfinale odigram bolje. O številki ena ne razmišljam. Tukaj me čakajo druge stvari. Po turnirju bo časa za to dovolj,« je po tekmi povedala Sabalenka, ki se je v tej sezoni že uvrstila v polfinale Wimbledona in Roland Garrosa.

Preberite še:

Komentarji: