Ruud v Gstaadu do devetega, Musetti pa v Hamburgu do prvega naslova

Norveški teniški igralec Casper Ruud, peti igralec s svetovne lestvice, je zmagovalec turnirja ATP v Gstaadu z nagradnim skladom 597.900 evrov.
Fotografija: Casper Ruud med odločilnim dvobojem z Matteom Berrettinijem na jugozahodu Švice. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Casper Ruud med odločilnim dvobojem z Matteom Berrettinijem na jugozahodu Švice. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Prvi nosilec je v nedeljskem finalu s 4:6, 7:6 (4) in 6:2 premagal Italijana Mattea Berrettinija, 15. igralca z lestvice ATP, ter ubranil lansko zmago. Casper Ruud je to sezono pred Gstaadom zmagal že na dveh turnirjih na peščeni podlagi v Ženevi in Buenos Airesu, na odprtem prvenstvu Francije v Parizu pa je v finalu klonil proti Špancu Rafaelu Nadalu. Skupno je norveški igralec osvojil deveto turnirsko zmago v karieri.

V finalu turnirja v Hamburgu je 20-letni Italijan Lorenzo Musetti premagal vzhajajočega španskega zvezdnika Carlosa Alcaraza, ki bo naslednji turnir odigral v nam bližnjem Umagu, kjer je lani osvojil svoj premierni naslov na elitni ravni. Zdaj je Musetti ravno proti leto mlajšemu Alcarazu osvojil svojo prvo trofejo, someščan slovitega nogometnega vratarja Gianluigija Buffona iz Carrare je prvega nosilca iz Španije premagal s 4:6, 7:6 (6) in 6:4 v nizih, potem ko je po dolgem in razburljivem dvoboju izkoristil svojo šesto žogico za zmago. Dvoboj je trajal 2 uri in 49 minut.

V polfinalu je Italijan premagal Argentinca Francisca Cerundola s 6:3 in 7:6 (3), Španec pa Slovaka Alexa Molčana s 7:6 (2) in 6:1. To je za dvajsetletnega Italijana prva zmaga na turnirjih serije ATP, Španec pa ima že pet turnirskih zmag. Po lanski zmagi v Umagu je letos dobil turnirje v Madridu, Barceloni, Miamiju in Riu de Janeiru.

Preberite še:

Komentarji: