Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Dalila pokleknila na zadnji kvalifikacijski stopnički

Brez nastopa na glavnem turnirju Roland Garrosa so že prej ostali tudi Tamara Zidanšek, Blaž Kavčič in Blaž Rola.
Dalila Jakupović je obtičala na zadnji stopnici. Foto Aijaz Rahi/AP
Dalila Jakupović je obtičala na zadnji stopnici. Foto Aijaz Rahi/AP
J. P.
25. 5. 2018 | 16:32
25. 5. 2018 | 16:42
2:05
Pariz – Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je pokleknila na zadnji stopnički pred prebojem v glavni žreb drugega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Roland Garrosu. Potem ko je 121. s svetovne jakostne lestvice v prvih dveh kvalifikacijskih dvobojih odpravila slovito Kanadčanko Eugenie Bouchard, ki se je vdala po zaostanku z 0:6 in 1:2, in predstavnico Liechtensteina Kathinko von Deichmann, je v tretjem obračunu naletela na premočno nasprotnico.


Še drugič Kolumbijka


Sedma nosilka kvalifikacij, Kolumbijka Mariana Duque-Marino, ki je na svetovni razpredelnici uvrščena osem mest višje, je bila namreč po uri in 51 minutah razmeroma izenačene igre boljša s 4:6, 6:1 in 7:5. Tekmici sta si na nasprotnih straneh mreže stali drugič doslej, tudi pred sedmimi leti v italijanski Bielli je bila prepričljivejša Kolumbijka, tedaj celo brez oddanega niza. Danes je bila Dalila resda uspešnejša v realizaciji priložnosti za brejk (4/6), a si jih je Marinova priigrala precej več (6/12).


Neuspešna četverica


Tako so se vsi štirje slovenski kvalifikanti neuspešno potegovali za vrstopnico na glavni turnir, poleg Jakupovićeve še Tamara Zidanšek, Blaž Kavčič in Blaž Rola, ki so izpadli že prej. Tako bosta v posamični konkurenci slovenske barve branila Polona Hercog, ki jo uvodoma čaka 30. nosilka, Rusinja Anastazija Pavljučenkova, in Aljaž Bedene, ki mu bo nasproti stal Urugvajec Pablo Cuevas. Glavni del Roland Garrosa se bo začel v nedeljo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine