Dalile Jakupović ne bo v Melbournu

Slovensko teniško igralko je že v 1. kolu kvalifikacij za prvi veliki teniški turnir leta OP Avstralije premagala Slovakinja Rebecca Šramkova.
Fotografija: Dalila Jakupović je pva od slovenskih  teniških igralk in igralcev nastopila v kvalifikacijah za OP Avstralije v Dubaju in Dohi. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Dalila Jakupović je pva od slovenskih  teniških igralk in igralcev nastopila v kvalifikacijah za OP Avstralije v Dubaju in Dohi. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je ekspresno končala kvalifikacije za odprto prvenstvo Avstralije. V uvodnem nastopu je po uri in 15 minutah igre izgubila proti Slovakinji Rebecci Šramkovi z 1:6 in 3:6.

Kvalifikacije za prvi veliki slam sezone v Melbournu prvič v zgodovini potekajo zunaj Avstralije in to slab mesec pred začetkom glavnega turnirja. Dekleta se za 16 prostih mest merijo v Dubaju, moški pa v Dohi.

Poleg Jakupovičeve sta na Bližnji vzhod podala še Kaja Juvan in Blaž Rola. Oba bosta prvič zaigrala v ponedeljek; Ljubljančanka, ki je prva nosilka, se bo pomerila z Avstralko Storm Sanders, Ptujčana pa čaka Ernests Gulbis iz Latvije.

V glavnem delu turnirja med posamezniki imajo pravico nastopa trije slovenski tenisači – Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.

Preberite še:

Komentarji: